Απαντήσεις από Τσίπρα-Μητσοτάκη, για υπόθεση “Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ” ζητά το ΠΑΣΟΚ

Το τραγικό δίδυμο έλλειμμα του 2009, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητας, σε συνδυασμό με την υπερδιόγκωση του χρέους απέκλεισε την Ελλάδα από τις αγορές και άνοιξε το δρόμο για τα μνημόνια”, σχολιάζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

“Δεν πρόκειται για ισχυρισμό με πολιτική, και πολύ περισσότερο κομματική, σκοπιμότητα πρόκειται για τους αριθμούς που αποτυπώνουν την  πραγματικότητα.

Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι μόνο εσωτερική  μας υπόθεση, γιατί αφορά τους όρους που διέπουν τη σχέση της χώρας με αυτούς που ανέλαβαν την δανειοδότηση της, δηλαδή τη στήριξη της μετά τον αποκλεισμό της από τις αγορές.

Δεν πρόκειται πολύ περισσότερο για αυθαίρετους υπολογισμούς που υπόκεινται σε υποκειμενική κρίση γιατί τα στατιστικά στοιχεία προσεγγίζονται, εξάγονται και ελέγχονται με βάση κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι η δικαστική διαιώνιση της υπόθεσης «Γεωργίου- ΕΛΣΤΑΤ» δε συμβάλλει κατά καμία έννοια στο δημόσιο συμφέρον, τουναντίον μπορεί να το πλήξει, έστω και μη ηθελημένα, αλλά πάντως  καίρια.

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να συντηρείται η δήθεν υπόθεση σε εκκρεμότητα, είναι οι υπεύθυνοι του εκτροχιασμού του 2009 καθώς και αυτοί που έχτισαν καριέρες υιοθετώντας και τροφοδοτώντας τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι θεωρίες της συνωμοσίας δηλητηρίασαν την Ελληνική κοινωνία δημιουργώντας ένα στερεότυπο ασύλληπτου μεγέθους που καθηλώνει τη χώρα διαιωνίζοντας την επιτροπεία και επιδεινώνοντας διαρκώς τους όρους της.

Το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και κατ’ επέκταση κοινωνικό και έτσι πρέπει να λυθεί.

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ.  Μητσοτάκης οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση, η συνωμοσία της σιωπής μπορεί πρόσκαιρα να τους εξυπηρετεί  είναι όμως εξόχως βλαπτική για τη χώρα και τους πολίτες  της.

Ή πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά για μια και μόνη εξεταστική επιτροπή για ΟΛΑ τα μνημόνια δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί και να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Αυτός είναι ο πλέον ισχυρός συμβολισμός ότι το πολιτικό σύστημα αλλάζει και βάζει το λαό και την πατρίδα πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον.

Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση και φυσικά μεταξύ των άλλων βάζει τέλος και σε  ανούσιες και ανύπαρκτες υποθέσεις όπως αυτή με τα στατιστικά στοιχεία.

Η αμηχανία του ΣΥΡΙζΑ και η κρυφή χαρά μεγάλου μέρους της Νέας Δημοκρατίας δεν αρμόζουν σε κανέναν και δεν είναι συμπεριφορές που αξίζουν οι θυσίες του Ελληνικού Λαού.”