Το Ποτάμι Αχαΐας χαιρέτισε και συμμετείχε στο Patras Pride

 

Το Ποτάμι Αχαΐας  χαιρέτισε και συμμετείχε με φίλους και μέλη του από την ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην γιορτή υπερηφάνειας του PATRAS PRIDE, και στην πολύχρωμη πορεία χωρίς κομματικά πανό, ταμπέλες και διαχωρισμούς.

“Το Ποτάμι Αχαΐας  προωθεί τις θεμελιώδεις αξίες, το δικαίωμα στην ισότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη διαφορετικότητα, στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής  δηλώνοντας την υποστήριξη του στους πολίτες που διεκδικούν βασικά δικαιώματα ισότητας και δικαιοσύνης.

Το Ποτάμι συμμετείχε και στα φετινά pride ανά την Ελλάδα,  στηρίζοντας τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας διεκδικώντας περαιτέρω: 

  • Το δικαίωμα στην σύναψης πολιτικού γάμου και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
  • Τη νομική κατοχύρωση του δικαιώματος τεκνοθεσίας και για τα ομόφυλα ζευγάρια με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του τέκνου.
  • Την άρση της αναχρονιστικής απαγόρευσης αιμοδοσίας των ομοφυλοφίλων.
  • Την υποχρεωτική ένταξη δράσεων στα σχολεία της 1οβαθμιας και 2οβαθμιας εκπαίδευσης για την καταπολέμηση του bullying σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙΑ+ παιδιών και νέων.

Αναφορικά με τα τρανς και μεσοφυλικά άτομα, το Ποτάμι προτείνει τη θέσπιση γρήγορων, μη γραφειοκρατικών και εύκολα προσβάσιμων διαδικασιών αλλαγής των στοιχείων αστυνομικής ταυτότητας και λοιπών εγγράφων ταυτοποίησης βασισμένες μόνο στον αυτοπροσδιορισμό και δίχως ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις με ένα απλό αίτημα στο οικείο Ληξιαρχείο.

Η συζήτηση για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή τα χαρακτηριστικά φύλου του γονέα τους, μέσα από τη συνολική αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου και του νομικού πλαισίου για την υιοθεσία και την τεκνοθεσία, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Και στην Πάτρα, όλοι μαζί σε ένα Ποτάμι ανθρώπων, μέχρι οι πολύχρωμες παρελάσεις να αποτελούν αποκλειστικά γιορτή αποδοχής και ενότητας.”