Θεοχαρόπουλος: «Μία κι αδιαίρετη» κεντροαριστερά

Σε ενιαίο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων και της μεταβατικής ομοσπονδιακής πολυκομματικής δομής, μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017, προσβλέπει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του προσθέτοντας: «Τόσο απλό και ξεκάθαρο».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι ο κόσμος της κεντροαριστεράς είναι έτοιμος εδώ και καιρό κι απαιτεί να υπερβούν όλοι τις κομματικές περιχαρακώσεις και τους εγωισμούς.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα, το 2017, να μένουμε προσκολλημένοι σε σύμβολα και στερεότυπα του παρελθόντος, σε δεκαετίες και πρότυπα πολιτικής που έχουν οριστικά ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου. Για αυτό προχωράμε στο πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου. Τώρα όμως έφθασε η ώρα για γενναίες αποφάσεις από όλους μακριά από αλαζονείες και τάσεις ηγεμονισμού. Να σηματοδοτήσουμε το νέο σε πρόσωπα, σύμβολα, ιδέες και προγράμματα», υπογραμμίζει στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

Όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική και την τακτική της για την αξιολόγηση, ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτιμά ότι η διαπραγμάτευσή της οδηγεί σε πανωλεθρία, καθώς νέα απαράδεκτα μέτρα 5 δισ. ευρώ, συμφωνία σε υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, μη άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, μη ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, «δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια υπονομεύοντας την πιθανότητα εξόδου από την κρίση. Πρόκειται για απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς στις πλάτες μιας ολόκληρης χώρας. Δυστυχώς οι αυταπάτες έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία», επισημαίνει.

Επίσης κάνοντας απολογισμό των δύο χρόνων που βρίσκεται στην ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου, ο ίδιος αποτιμά θετικά την πορεία του κόμματος, με σημαντικότερη τη συμβολή στη διαμόρφωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ