Στον αρχαιολογικό χώρο Μικρή Δοξιπάρα η Φώφη Γεννηματά

Τον αρχαιολογικό χώρο στη Μικρή Δοξιπάρα, επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Είχα τη τιμή και τη χαρά να με ξεναγήσει στο χώρο, ο ίδιος ο αρχαιολόγος που έχει κάνει την ανασκαφή, ο κ. Τριαντάφυλλος, που τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να αναδείξουμε πόσο σημαντικό είναι αυτός ο αρχαιολογικός χώρος.

Μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μία διαδρομή πολιτισμική, στην ευρύτερη περιφέρεια, αλλά κυρίως για μια διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, που φαντάζεστε πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή. Δυστυχώς το έργο αυτό τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. 2,5 χρόνια χαμένα και για τον πολιτισμό.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να πιέσουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες και δε μπορώ να μην κάνω μία ειδική αναφορά στους ανθρώπους που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την επιστημονική ομάδα που δούλεψε, τον Νίκο Ζαμπουνίδη, τον Απόστολο Φωτειάδη και την Λίνα Μενδώνη που χάρης το δικό τους πείσμα και τη θέληση, μαζί με τους επιστήμονες, έχει φτάσει αυτό το έργο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Δεν πρέπει να μείνει εδώ, πρέπει να προχωρήσει, είναι μεγάλης αξίας για τη περιοχή.”