Την συνήθη τακτική της κυβέρνησης να εισάγει μεταμεσονύκτιες σχεδόν τροπολογίες την τελευταία στιγμή, σε τελείως άσχετα σχέδια νόμου καυτηρίασε ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι «πολύ άστοχο και ακριβώς λόγω της διαδικασίας είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, γιατί εκφυλίζεται το νομοθετικό έργο».
Αναφερόμενος στην κάρτα φιλάθλου και στις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται, δεν δίστασε να προκαλέσει τον Υπουργό, βάζοντας στοίχημα (ένα τραπέζι στο εστιατόριο της Βουλής), ότι θα ακολουθήσει και άλλη παράταση. Παράλληλα, ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τους αγώνες εθνικών κατηγοριών και με την ετοιμότητα των δήμων και περιφερειών, που θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο να δώσουν τις σχετικές άδειες των εγκαταστάσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Φυσικά, συμφώνησε με τα άρθρα 2 και 11 που αφορούν στην ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών και τα Special Olympics, τονίζοντας την σπουδαιότητα του αθλητισμού για αυτό το δυστυχώς «αόρατο» κομμάτι της κοινωνίας μας.
Στο θέμα της τροποποίησης του αναπτυξιακού νόμου και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, τόνισε πως γίνεται με τρόπο απαράδεκτο, καθώς έρχονται ως τροπολογίες σε ένα επείγον νομοσχέδιο. «Άλλη μία τροπολογία σε άσχετο σ/ν με παρατάσεις, διευκολύνσεις και κυρίως με μεταφορά αρμοδιοτήτων στον Υπουργό για εξυπηρετήσεις και άλλες διευθετήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Για την τροπολογία του κ. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους ανέφερε τις ενστάσεις που είχε εκφράσει το Ποτάμι τον περσινό Οκτώβρη, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν. Όπως υποστήριξε, «οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι συμβάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για να γίνονται μετά από πιέσεις και πελατειακές πρακτικές, αορίστου χρόνου». Με τη συγκεκριμένη τροπολογία οι συμβάσεις των ΟΤΑ γίνονται μπαλάκι, που η Κυβέρνηση το πετάει εξολοκλήρου στους δήμους.
Μάλιστα, στη δευτερολογία του ο βουλευτής Αττικής, σχετικά με τους συμβασιούχους διέψευσε την κυβέρνηση στο ότι «δεν υπάρχει άλλο πρόσφορο μέσο για την αντιμετώπιση της παρούσας επείγουσας ανάγκης καθαριότητας», καθότι στον Καλλικράτη, στο άρθρο 61 υπάρχει ρητή πρόβλεψη που επιτρέπει στους δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Σε ό,τι αφορά δε τη μοριοδότηση των υπαρχόντων, είναι τόσο υψηλή, που ουσιαστικά αποκλείει όποιον δεν υπηρετεί ήδη σε υπηρεσίες καθαριότητας από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μία φωτογραφική διάταξη εις βάρος όμως των ανέργων, οι οποίοι – δυστυχώς – δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση, γιατί όπως πολύ εύστοχα δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς, «…οι άνεργοι δεν έχουν, δεν είχαν φωνή, δεν θα διαβούν ποτέ την πόρτα του Μαξίμου».
Δείτε τα βίντεο εδώ: