Το πρόγραμμα «Ελλάδα» εκπονείται από την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο με την ονομασία «Ελλάδα» εκπονούν εδώ και καιρό στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μαζί με πλειάδα επιστημόνων, φορέων, ειδικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε η Τ.Α είναι προνομιακός χώρος εδώ και πολλά χρόνια για τη ΔΗΣΥ.

Στόχος είναι,  το σχέδιο «Ελλάδα»  να περιγράψει ακριβώς τον καθαρό δρόμο μετά το μνημόνιο που κανείς από άλλα κόμματα δεν ασχολείται. Όπως εξηγούν στελέχη που έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο σχέδιο, πρόκειται για μια  πρόταση που θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη  με στόχο να υποδείξει την «άλλη Ελλάδα» των δυνατοτήτων του σχεδίου και του αποτελέσματος. Ένα σχέδιο που θα θέτει στόχους, μέθοδο, ανθρώπινο δυναμικό και ενότητα στη βάση της κοινωνίας. Με άλλα λόγια το πρόγραμμα «Ελλάδα» είναι ο χάρτης που η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα προς την ανάπτυξη των ίσων ευκαιριών της διαφάνειας, της παραγωγικής ανάπτυξης και όχι του κομματικού κράτους.

Ιδίως στο θέμα του κομματικού κράτους, στελέχη της κεντρικής διοίκησης αναφέρουν ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει απαράμιλλο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του κράτους με τοποθετήσεις ανθρώπων που διαθέτουν κομματικές περγαμηνές.

Τα κόμματα που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προετοιμάζονται για το επικείμενο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου. Ένα συνέδριο που φιλοδοξούν να βάλει τις βάσεις για την ενοποίηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς.

Εκεί πρόκειται να παρουσιαστεί και το πρόγραμμα «Ελλάδα»  προς τον Ελληνικό λαό. Θα περιλαμβάνει τομείς του κράτους, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της οικονομίας, της παιδείας, έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Το πέρασμα σε άλλη εποχή, αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες.

Σε συνδυασμό με τις εσωτερικές ανακατατάξεις στη Δημοκρατική συμπαράταξη τα στελέχη όλων των κομμάτων που μετέχουν ξεκινούν  και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για να καλέσουν τους απλούς πολίτες παρουσιάζοντας το πρόγραμμα να μετέχουν αθρόα στην νέα προσπάθεια που ξεκινάει ο Δημοκρατικός χώρος.  Το σύνθημα όλων (αν τα καταφέρουν) είναι: «Εξωστρέφεια, εξωστρέφεια, εξωστρέφεια».

Μόνο έτσι θα μπορέσουν να τα καταφέρουν αν δηλαδή παραμεριστούν οι προσωπικές φιλοδοξίες  και όλοι μαζί προχωρήσουν με μόνο προαπαιτούμενο την ενότητα και την έξοδο της χώρας από τον δημοσιονομικό περιορισμό.  Αυτό άλλωστε πρόκειται να διατυμπανίσει η κ. Φώφη Γεννηματά με επισκέψεις της, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών την  Ημαθία, τη  Φθιώτιδα,  τη Λάρισα την Ιθάκη και την  Πελοπόννησο.

Την  ίδια ώρα και στελέχη του υπόλοιπου δυναμικού της ΔΗΣΥ θα «απλωθούν» στην υπόλοιπη Ελλάδα για να συνομιλήσουν για το σχέδιο του προγράμματος «Ελλάδα»  τι θα περιλαμβάνει πως και μέσα από τις προτάσεις των συμμετεχόντων θα εμπλουτιστεί περισσότερο σε τομείς που θα ενισχύουν το κοινωνικό κράτος από αυτό που έχει χαθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω μνημονίου, το κράτος δικαίου και η πρωτογενή παραγωγή.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των επιτελών, τα Σαββατοκύριακα 10 και 11 Ιουνίου, και 17 -18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν ειδικές ημερίδες με θέματα που άπτονται του προγράμματος «Ελλάδα» στις έδρες των 12 περιφερειών της χώρας αλλά και στην Αττική και τον Πειραιά για ειδικότερα θέματα που αφορούν τους πολίτες των μεγαλύτερων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη , όλο αυτό το σχέδιο είναι η εγγύηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει ξανά στην εσωστρέφεια και πως η μεγάλη εικόνα της Κεντροαριστεράς που χρειάζεται η χώρα και το πολιτικό σύστημα, δεν θα επηρεαστεί από «μικρές» προσωπικές  κινήσεις που θα επιχειρούν να αναδείξουν τα επιμέρους «συστήματα»  με στόχο την επιφύλαξη της κοινωνίας και την αναβίωση των συγκρούσεων.

Σε αυτό άλλωστε φαίνεται ότι αποτελεί ως εγγύηση η προσωπική δέσμευση της κας Γεννηματά όπως αναφέρουν  συνομιλητές της ότι δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει να εκχωρήσουν «ζιζάνια» στο εσωτερικό της παράταξης τη στιγμή που ο κόσμος αποστρέφεται την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και ζητά λύσεις από τις  υπεύθυνες δυνάμεις του κέντρου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΠΗΓΗ