Ραγκούσης: Η έξοδος από την κρίση για την προοδευτική παράταξη

Η έξοδος από την κρίση για την προοδευτική παράταξη, προϋποθέτει την ανάκτηση  του πολιτικού πλεονεκτήματος έναντι του νεοδεξιού λαϊκισμού, του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του αριστερού λαϊκισμού και της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων του χώρου, δηλώνει στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο Γιάννης Ραγκούσης και σημειώνει πως ήρθε η ώρα αποφάσεων και για την Σημοκρατική Συμπαράταξη. 

«Η Ενότητα επιτυγχάνεται  – τονίζει – μόνο μέσα από την ίδρυση ενός νέου προοδευτικού φορέα με την εκλογή της ηγεσίας από την κοινωνική του βάση, με ανοιχτό μητρώο, εντός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος.

Η Ώρα Αποφάσεων έχει λάβει τις αποφάσεις της. Θα προχωρήσουμε μπροστά με βάση το σχεδιασμό μας, δίχως να σταθούμε εμπόδιο στην ενότητα αλλά και χωρίς να επιτρέψουμε η ανασυγκρότηση της παράταξης να γίνει και πάλι θύμα ανεύθυνων τακτικισμών. 

Η εμπειρία στην πολιτική σε υποχρεώνει να είσαι επιφυλακτικός όταν οι πράξεις  δεν συμβαδίζουν με τα λόγια. Πράξεις όπως η ανάρμοστη αντίδραση στις ενωτικές προτάσεις που διατυπώσαμε από την Πάτρα και τη Λάρισα. Η καθαίρεση του εκλεγμένου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ λόγω σχετικής πολιτικής διαφωνίας. Η αποσιώπηση των νέων θετικών στοιχείων, που ομολογουμένως περιείχε η ομιλία της κ.Γεννηματά, από την ομόφωνη απόφαση του οργάνου στο οποίο απευθύνθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ώρα αποφάσεων, αν πράγματι δεν ανέχεται τον αναξιοπρεπή, για την ιστορία του προοδευτικού χώρου, μόνιμο ρόλο της βοηθητικής δύναμης στον οπισθοδρομικό δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».