Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Από επικριτής του Τσίπρα στο υπουργείο Τουρισμού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλούς ελιγμούς και μεταστροφές είχε η διαδρομή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο υπουργείου Τουρισμού, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έγινε από πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ υπουργός της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε το απόγευμα υπουργός Τουρισμού ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η πορεία του κ. Θεοχαρόπουλου προς τον υπουργικό θώκο είχε αρκετά εμπόδια, πολλούς ελιγμούς και μία στροφή 180 μοιρών. Από το 2015 οπότε και ανέλαβε τα ηνία της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απέρριπτε μετά βδελυγμίας τα προσκλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση.
Στις 8 Οκτωβρίου 2016 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε ερωτηθεί τι θα έκανε εάν ο πρωθυπουργός του ζητούσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Η απάντηση είναι αρνητική γιατί εγώ μιλάω ξεκάθαρα, με αλήθειες, χωρίς να μετράω το πολιτικό κόστος», απάντησε τότε ο νέος υπουργός Τουρισμού.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, άλλαξε τους συσχετισμούς, καθώς η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τη Συμφωνία. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ, με το οποίο εξελέγη βουλευτής το 2015, την καταψήφισε με αποτέλεσμα τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ. Τότε ξεκίνησε το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και στα κρυφά.
Στις 21 Ιανουαρίου 2019 στο Open ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «δεν θα είμαι σε κανέναν ανασχηματισμό. Ασκώ αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντίπερα όχθη».
Επί μήνες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται να διαπραγματεύεται την ένταξη του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από ένα μήνα εντάχθηκε και επίσημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Κοιτάμε μπροστά με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος για να δώσουμε κοινές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη» είχε πει σε δηλώσεις του στην Βουλή στις 6 Απριλίου 2019.
Τελικά ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Τουρισμού με την προκάτοχο του, Έλενα Κουντουρά, διαγραφείσα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ο δεύτερος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που γίνεται υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος είναι ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σήμερα είναι υπουργός Ναυτιλίας.


Πηγή