«Good night and good luck» Κεντροαριστερά

Την πρόθεσή του να απομακρυνθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook, ο εκδότης και συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος, που εμφανίζεται απογοητευμένος από τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η ανάρτησή του στο Facebook:

“GOOD NIGHT AND GOOD LUCK

Συμμετείχα στη 2η Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που έγινε χθες στην Αθήνα.

Μαζί με άλλα μέλη των Κινήσεων προτείναμε τη μη συμμετοχή των Κινήσεων στο επικείμενο συνέδριο – παρωδία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει διαπράξει μια σειρά από απρέπειες, καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών.

Παρότι το σκεπτικό μας έγινε ευρύτατα αποδεκτό, η πρότασή μας υποστηρίχθηκε από το ένα τρίτο των ψηφισάντων. Η πλειοψηφία αποφάσισε τη συμμετοχή.

Στην παρέμβασή μου, υποστήριξα ότι πίσω από τις διαφωνίες για τα οργανωτικά, υπάρχει ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα. Η πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν διολισθήσει σε έναν αρχαϊκό πολιτικό λόγο, στα πλαίσια μιας «αριστερής στροφής», αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι ο φαιοκόκκινος λαϊκισμός. Κρατούν ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ελπίζοντας, παρά τις δημοσκοπικές διαψεύσεις, στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαϊδεύοντας αυτιά, αντί να προτείνουν αξιόπιστες λύσεις. Η Κεντροαριστερά, εγκλωβισμένη σε φαντασιώσεις, ευρίσκεται ενώπιον στρατηγικού αδιεξόδου. Είναι μέρος του προβλήματος.

Προσωπικά, ένας κύκλος έκλεισε και για το λόγο αυτό αρνήθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στη νέα Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων. Αφήνω στην άκρη την απογοήτευση για τις αυταπάτες που επικρατούν στο χώρο μας, εύχομαι στις Κινήσεις ό,τι καλύτερο και επιστρέφω στα κείμενά μου και στις εκδόσεις.

Κεντροαριστερά, Good Night and Good Luck.”