Το πλήθος όρμησε να λιντσάρει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Μαδούρο(VIDEO)

Εξαγριωμένοι πολίτες της Βενεζουέλας επιτέθηκαν στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο κατά την διάρκεια πορείας την Τρίτη, ενώ πλέον καθημερινά οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του «φουντώνουν».

Πλάνα από την κρατική τηλεόραση δείχνουν το πλήθος να ορμάει κυριολεκτικά στο όχημα του Μαδούρο, καθώς ο ίδιος έχει βγει να χαιρετίσει κατά την διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στο Σαν Φέλιξ, στα νοτιανατολικά της χώρας.

Το πλήθος πέταξε αντικείμενα στον Μαδούρο, που εμφανίστηκε με παραδοσιακή φορεσιά και τα σώματα ασφαλείας να τον περικυκλώνουν.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε την μετάδοση

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία παρουσιάζει το “cnn.gr”, ακούγονται φωνές που βρίζουν τον πρόεδρο, ενώ άλλοι του πετούν μπουκάλια και αυγά.

 

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη πέντε νεαρών, ηλικίας 15,17,18,19 και 20 ετών, οι οποίοι πέταγαν «αιχμηρά αντικείμενα» κατά του οχήματος του Μαδούρο, όπως αναφέρει το Reuters.

Το αρμόδιο υπουργείο της Βενεζουέλα δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το περιστατικό, παρότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα πόσταρε στο twitter πως ο Μαδούρο έγινε δεκτός με επευφημίες από το πλήθος.

«Ο δικτάτορας πρέπει να φύγει από εδώ για να καταλάβει ότι το μέρος τον αποκηρύσσει», ανέφερε το μέλος της αντιπολίτευσης Φρανσίσκο Σούκρε, μέσω του ίδιου μέσου.

«Δεν μπορούν να επευφημούν έναν άνθρωπο που ευθύνεται για την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της ιστορίας».

Στους δρόμους οι πολίτες

Παράλληλα, χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας πραγματοποιούν διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας απαιτώντας νέες εκλογές. Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να σταματήσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και μπλοκάροντας κεντρικές οδούς.

Οι διαδηλωτές κάλυψαν τα πρόσωπά τους για να μην επηρεαστούν από τα δακρυγόνα, πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους κουνώντας τα πανό με μηνύματα κατά του προέδρου.

«Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να παλέψουμε, να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους πως δεν τους θέλουμε», είπε μια διαδηλωτής κουβαλώντας πινακίδα που έλεγε: «Τέλος στην δικτατορία».