Προς το Συνέδριο οδεύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Έντονες είναι οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γενικότερα της Κεντροαριστεράς. Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, με βασικό ζήτημα τη στρατηγική εν όψει του Συνεδρίου του Ιουνίου, ενώ η φημολογία για νέες προσχωρήσεις βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ συνεχίζεται.

Στο προσκήνιο βρίσκονται ονόματα όπως των προερχόμενων από την Ένωση Κεντρώων Γιώργου Καρρά και Γιώργου Κατσιαντώνη (σ.σ.: ο πρώτος έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό), αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών Χάρη Θεοχάρη και Κατερίνας Μάρκου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με το Ποτάμι και εάν ενταχθούν στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΣΥ θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τους Κώστα Μπαργιώτα και Αχμέτ Ιλχάν.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έλεγε στο TheCaller.gr πως «εμείς δεν βγαίνουμε στο κυνήγι. Όποιος θέλει να έρθει, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε μαζί του», διαπιστώνοντας παράλληλα πως η ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον πολιτών στις κατά τόπους εκδηλώσεις της ΔΗΣΥ.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει ζήτημα για τον ανεξάρτητο και προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη. Αυτό διαβεβαιώνει και το εν λόγω στέλεχος, καθώς ο κ. Παναγούλης στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του ΠΑΣΟΚ και στελεχών του και ιδίως κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σήμερα θα συνεδριάσει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ – ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αντικείμενο είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής και κατ’ επέκταση του Συνεδρίου του Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονες διαφωνίες που θα εκφραστούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, από τη Χαριλάου Τρικούπη ρίχνουν τους τόνους και σημειώνουν ότι και σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπως σε όλες, αναμένεται να καταγραφούν διαφορετικές απόψεις στο πλαίσιο ενός γόνιμου και δημιουργικού εσωκομματικού διαλόγου. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται εξάλλου από το ούτως ή άλλως πολυτασικό εγχείρημα της ΔΗΣΥ, ενώ το βασικό ζήτημα που φέρονται να εγείρουν στελέχη που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις είναι η εκλογή συνέδρων από τη βάση. Απών ενδέχεται να είναι από τη συνεδρίαση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει για μία ακόμη φορά ανειλημμένες υποχρεώσεις.

ΠΗΓΗ