Πολιτική απολογία για τη διαπραγμάτευση των 19,1 δις ζητά η Διαμαντοπούλου

«Το κόστος της διαπραγμάτευσης αυτής της κυβέρνησης  στοίχισε στη χώρα 19,1 δισ. Η ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, η πολιτική κίνηση που ιδρύσαμε, δούλεψε πάνω σε αυτό και έβγαλε αναλυτικό σημείωμα για το πόσο στοίχισε η διαπραγμάτευση. Το ποσό είναι τεράστιο και θα πρέπει να υπάρξει πολιτική απολογία, όχι απολογισμός για το ποσό αυτό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο».

Αυτό δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, πρ. Υπουργός  και εκ των επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 9.84» και συμπλήρωσε: « Όλοι γνώριζαν ότι όσο καθυστερούσε η αξιολόγηση, όχι μόνον, η οικονομία βυθίζεται και έχουμε προβλήματα απαξίωσης όπως της ΔΕΗ. Έχει ένα βαρύ κόστος η δηλητηριώδης ατμόσφαιρα που φτιάξαμε για την οικονομία με απολύσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ οι ξένοι επιχειρηματίες δεν επένδυσαν στην αγορά μας.

«Η αμφισημία της κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ,δείχνει μία εικόνα απόλυτης αναξιοπιστίας, είπε η κ. Διαμαντοπούλου. Το ΔΝΤ είναι ένας παγκόσμιος Οργανισμός με συγκεκριμένους κανόνες από χώρες που είναι και στον τρίτο κόσμο. Δεν έχουμε στρατηγική ματιά για τα γεγονότα γύρω μας. Σχετικά με την ιστορία του πρωτογενούς πλεονάσματος,  δεν υπάρχει ένας οικονομολόγος που να λέει ότι θα βγούμε στην αγορά στον χρονικό ορίζοντα που θέλουν. Υπάρχει μία συμφωνία του 3,5%  που θα πρέπει να επενδυθεί από την κυβέρνηση, σε δημόσια έργα ή σε υποστήριξη καινοτομίας, να ενισχυθεί δηλαδή η πραγματική οικονομία, άρα θα δώσει τζίρο  στην αγορά και ανάπτυξη».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση από των Βρετανή πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου, είπε: «Με αιφνιδίασε φαίνεται ότι υπάρχουν λόγοι για να κατέβει σε εκλογές. Οι πολίτες στη Βρετανία που είναι υπέρ της Ε.Ε και είναι μεγάλο και παθιασμένο ποσοστό από ποιους θα εκφραστούν. Οι εργατικοί βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση  με μεγάλη αδυναμία. Από την άλλη οι Φιλελεύθεροι μιλούν για ένα καλύτερο πιο ευρωπαϊκό brexit. Θα δούμε εξελίξεις που δεν τις φαντάζεται κανείς ακόμη και δημιουργία νέων κομμάτων. Οι εξελίξεις στη Βρετανία σπρώχνουν τη Σκωτία σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της».

Για το δημοψήφισμα στην Τουρκία, η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αναησυχία της για πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας: «Ο Ταγίπ Ερντογάν  είναι σαν  πληγωμένο θηρίο, αφού  δεν ήταν καθαρό το ΝΑΙ, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται και από σοβαρές καταγγελίες. Ανησυχώ μήπως επέλθει στην Τουρκία πλήρης αποσταθεροποίηση  που ούτως ή άλλως  είναι τριχοτομημένη, η οποία μπορεί να καταστεί επικίνδυνη ακόμα και για τη χώρα μας», είπε.