Η Δημοσκόπηση της «ProRata», για την Κεντροαριστερά-Το μήνυμα της βάσης

Η βάση της δείχνει τον δρόμο προς την πολιτική της ηγεσία που χαρακτηρίζεται από την λέξη «Αλλαγή» είναιν το μήνυμα που στέλνει στην ηγεσία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της έρευνας της ProRata,  που διενεργήθηκε για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, η βάση της Κεντροαριστεράς ζητά την δημιουργία ενός νέου σχηματισμού με νέα ηγεσία και μάλιστα το 57% των υποστηρικτών της θέλει να δει την παράταξη να κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές με νέα ηγεσία εκλεγμένη από την βάση. Την ίδια ώρα η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί απίθανο να ψηφίσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη εάν δεν γίνει αυτή η αλλαγή.

Το 45% θεωρεί ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται πολιτικά σε ίση απόσταση από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η εμπειρία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου έχει αφήσει το αποτύπωμά της, αφού το 34% θεωρεί ότι είναι πιο κοντά η Ν.Δ.

Το 15% βλέπει πιο κοντά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 6% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Ως προς το τι θα θεωρούσαν πιθανό να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, το 78% αποκλείει την ψήφο στο Ποτάμι με τη συνεργασία των τριών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) και το 64% στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αρχηγό τη Φώφη Γεννηματά.

«Πολύ πιθανό» λέει για το πρώτο σχήμα το 5% και για το δεύτερο το 16%, «ίσως» το 16% και το 18%, αντίστοιχα, και «Δ.Ξ/Δ.Α.» 1% και 2%.