ΠΑΣΟΚ για Σπίρτζη: Ιστορική απρέπεια να ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Η παρομοίωση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία προέβη κατά τα εγκαίνια παράδοσης της Πατρών-Κορίνθου και της ονοματοθεσίας σε σήραγγες, την οποία έκανε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνοντας ότι σε μία από αυτές δόθηκε το  όνομα του  ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για  “ιστορική απρέπεια…”

Αρχικά ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

«H σήραγγα  θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, του ανθρώπου που μας ενέπνευσε όπως ο Αλέξης Τσίπρας».

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, να απάντησε:  

«Αποτελεί πολιτική και ιστορική απρέπεια, ο Υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κ. Χρ. Σπίρτζης να ταυτίζει ως εμπνευστές του τον Πρωθυπουργό των δύο μνημονίων, του χρέους των 80 δις € και της εκχώρησης στους δανειστές του συνόλου της εθνικής περιουσίας, Αλ. Τσίπρα, με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ας αρκεστούν στη  χυδαιότητα των λόγων και πράξεων τους σε βάρος της αισθητικής και του ορθολογισμού της σημερινής γενιάς. Δεν τους επιτρέπεται η πολιτική καπηλεία του ονόματος ενός μεγάλου πολιτικού, που ένωσε τους πολίτες κι έκανε πράξη την εθνική περηφάνια και την κοινωνική αλληλεγγύη».