ΠΑΣΟΚ: Ευθεία αμφισβήτηση Φώφης από Ανδρουλάκη-Ξεκαλάκη

Συγκρουσιακό κλίμα, λόγω της επιλογής της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να προχωρήσει σε συνέδριο με διορισμένους συνέδρους επικράτησε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε στο Caravel.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Στέφανος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ως εκφραστές μιας νεότερης γενιάς στελεχών, πρότειναν να γίνει είτε ιδρυτικό συνέδριο είτε συνέδριο ανοιχτό,  με τη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης της παράταξης. Επιπλέον ζήτησαν να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το Ποτάμι, τις Κινήσεις και τα πρόσωπα που βρίσκονται εκτός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Γιατί να κάνουμε ένα οικογενειακό συνέδριο, με διορισμένους 1.500 κομματικούς συνέδρους και άλλους 1.500 από τα συνδικάτα και την αυτοδιοίκηση; Να κάνουμε ένα συνέδριο που να αφορά την κοινωνία, χωρίς να κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν», είπε ο κ.Ξεκαλάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης  έθεσε ένα καθαρό δίλλημα. «Να πάμε είτε σε Επινέ (σ.σ πρόκειται για το ιδρυτικό συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος)  είτε σε ανοιχτή συνδιάσκεψη  χωρίς αποκλεισμούς». Προτείνει δηλαδή είτε τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα με αυτοδιάλυση των υπαρχόντων κομμάτων είτε διατήρηση της αυτονομίας των κομμάτων αλλά υιοθέτηση μιας διαφορετικής διαδικασίας που θα αφήνει ανοιχτή την πόρτα στους Ποτάμι και στην Ωρα Αποφάσεων.
Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της είπε ότι «στο Συνέδριο φυσικά, θα είναι παρόντα όλα τα ενεργά και καταξιωμένα στελέχη των κομμάτων και των φορέων της Συμπαράταξης. Αλλά όχι μόνον αυτοί. Μας ενδιαφέρει να είναι παρόντες και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα επιμελητήρια, από τις επιστημονικές οργανώσεις, τους αγροτικούς συλλόγους, τα οικολογικά κινήματα, τις γυναικείες οργανώσεις, τις οργανώσεις μεταναστών, των κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πιο ενεργές κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο μας».
ΠΗΓΗ: difernews.gr