«Κεφάλι» από τον Σουλτς παίρνει η Μέρκελ

Το άστρο του Μάρτιν Σουλτς φαίνεται πως αρχίζει να χάνει την αρχική του λάμψη. Και σε νέα δημοσκόπηση η ένωση των χριστιανικών κομμάτων φέρεται να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.
Οριακή πτώση παρουσιάζουν σε νέα δημοσκόπηση τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς. Σε σφυγμομέτρηση του δημοσκοπικού Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της Bild της Κυριακής, το SPD χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται έτσι τέσσερις μονάδες πίσω από την χριστιανική ένωση CDU/CSU που παραμένει στο 35%.
Η τάση υπέρ των συντηρητικών κομμάτων είχε διαφανεί ήδη την περασμένη εβδομάδα όταν η CDU/CSU είχε κερδίσει δυο ποσοστιαίες μονάδες την ώρα που το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δεν παρουσίαζε μεταβολή.
Από μια μονάδα κερδίζουν η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) που συγκεντρώνουν 9% και 6% αντίστοιχα. Στο 7% παραμένουν την ίδια ώρα οι Πράσινοι (Grüne) ενώ στο 9% το εθνολαϊκιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 3%. Το εκλογικό όριο βρίσκεται στο 5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες τάσεις είχε καταγράψει και η δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης ARD που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

dw.com