Η απόλυτη κοροιδία από Φωτίου: «Σε 16 μήνες εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»

Επιστρέψαμε στην προεκλογική περίοδο του 2015, που ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια…..Για την ακρίβεια τότε θα τα έσκιζε, αλλά μετέπειτα είπε ότι ήταν «σχήμα λόγου»…..

Τώρα δεν ξέρουμε αν είναι πάλι σχήμα λόγου ή στόχος, ξέρουμε ότι έχουμε την απόλυτη επιχείρηση κοροϊδίας του Ελληνικού λαού, μπροστά στα καταρρακωμένα ποσοστά της κυβέρνησης….

Έτσι η κα Φωτίου, ξέρετε αυτή με τα «γεμιστά» που είναι «το φαγητό των φτωχών», όπως έχει πει, μας υπόσχεται πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα βγει η χώρα από τα μνημόνια….Αλλά όχι τώρα…..Σε 16 μήνες……Όχι 10….Όχι 19…..Σημειώστε το…..16!!!

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας λοιπόν στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ανέφερε:

«16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 – με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ.  Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα”.

Κάνοντας λόγο για «εξαναγκασμό», η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη» επισήμανε εκτός των άλλων και κατέληξε: «Είναι άγρια φιλελεύθερη η πολίτικη του Ταμείου, αλλά υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους».