«Η Ώρα Αποφάσεων θα προχωρήσει με ηγετική συλλογικότητα και το συνέδριο, όταν γίνει, θα αποφασίσει για τον τρόπο εκλογής της νέας ηγεσίας» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη, ο εκ των επικεφαλής της Ώρας Αποφάσεων για το Επόμενο Κύμα Προόδου, Γιώργος Φλωρίδης. Πρόσθεσε πάντως, ότι ο νόμος δεν απαγορεύει την ηγετική συλλογικότητα. Είπε ότι το συνέδριο πιθανότατα θα γίνει το Σεπτέμβριο, ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί από την εθνική συντονιστική επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 29 Απριλίου.
«Για πρώτη φορά δοκιμάζουμε επιτυχώς την πολιτική συλλογικότητα, πρόσθεσε. Μια χαρά τα πάμε μεταξύ μας και η διεύρυνση έχει να κάνει πάλι με τη συλλογική διάθεση όσων θα μετάσχουν. Εχουμε πεί επίσης, ότι όταν τα πράγματα μετεξελιχθούν σε συνέδριο και αν αυτό πεί τώρα πάμε στην εκλογή ενός επικεφαλής, αυτά θα γίνουν με απόλυτα δημοκρατικούς τρόπους. Είτε από ένα συνέδριο, δημοκρατικά, είτε από μία εκλογική βάση, η οποία θα διαλέξει όταν έρθει εκείνη η ώρα.Αλλά, ένα συνέδριο πρέπει να αποφασίσει και τον τρόπο με τον οποίο θα εκλεγεί η ηγεσία».
«Αυτό που έχει συζητηθεί μεταξύ μας- πρόσθεσε- είναι ότι προχωράμε ομαδικά και συλλογικά γιατί θέλουμε να δώσουμε μιαν απάντηση σε όλα αυτά τα αρχηγικά σύνδρομα που διακατέχουν το πολιτικό σύστημα και ειδικά τον δικό μας χώρο. Θέλαμε να το συμβολίσουμε και αυτό και νομίζω ότι συμβολίζεται με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο».
Σχετικά με το συνέδριο, ο κ. Φλωρίδης είπε, ότι πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά – όπως είπε- στις 29 Απριλίου θα συνέλθει η εθνική συντονιστική επιτροπή στην οποία μετέχουν 80 άνθρωποι, το οποίο θα αποφασίσει το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου.
Δήλωσε σε εκλογική ετοιμότητα, όποτε και άν αποφασιστεί η προσφυγή στις κάλπες.«Στόχος μας σε αυτή τη δημιουργία του καινούργιου φορέα στον ενδιάμεσο χώρο είναι να συμπράξουν πολλές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουμε και εμείς, ένα καινούργιο πρόγραμμα όπως αυτό που συζητούσαμε νωρίτερα. Αρα,εκεί, μπορείτε να δείτε πολιτικές συμπράξεις , όχι ευκαιριακές που θα οδηγήσουν και στη δυνατότητα να πάρουμε μέρος στις εκλογές με έναν καινούργιο φορέα», είπε.
Ασφαλιστικό
Για το στόχο της ανάπτυξης, ο κ Φλωρίδης πρότεινε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 16% από 27% που είναι σήμερα, υπό την προυπόθεση ότι, αυτομάτως, θα οριστεί όριο συνταξιοδότησης για όλους, το 65 ο έτος της ηλικίας.
«Το ασφαλιστικό αποτελεί την κατ εξοχήν αποτύπωση του πελατειακού κράτους στην Ελλάδα και φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Από το 2001, οπότε απετράπη η μεταρρύθμιση Γιαννίτση μέχρι το 2010, χρειάστηκε να πληρώσουμε 207 δισ για το ασφαλιστικό μας σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν είχε γίνει, θα είχαμε τώρα γλυτώσει τουλάχιστον 90 δισ ευρώ από τα 207 και κατά πάσα πιθανότητα τη χρεοκοπία».
«Εμείς έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση, που προκύπτει στη μελέτη του κ Μιλτιάδη Νεκτάριου, είπε ο κ. Φλωρίδης, ο οποίος μετέχει στην κίνησή μας, ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ και είχε οριστεί από τον κ. Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2015, ως επικεφαλής της επιτροπής για να κάνει μια μελέτη, την οποία ολοκλήρωσαν και βεβαίως ο κ Τσίπρας την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και έκανε αυτό το τέρας του κ Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, εάν τώρα υπάρχει ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας, είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που φθάνουν στο 27%. Αυτό σημαίνει ότι με μια πραγματική μεταρρύθμιση μπορούν να μειωθούν και να φτάσουν στο μισό, στο 16%, υπό την προυπόθεση ότι αυτομάτως θα οριστεί όριο συνταξιοδότησης για τους πάντες, το 65 ο έτος της ηλικίας.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους για να λύσουμε τα προβλήματα, θα πρέπει να πάμε με τέτοιες τομές. Κανένας κάτω των 65 δεν θα βγαίνει σε σύνταξη. Αυτομάτως θα πέσουν κατά 16 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές, για να επανέλθουν αυτοί που κλείσαν τα μπλοκάκια τους και να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και να αποδώσει οφέλη»