Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Την ώρα που ζητάμε διάλογο και συναινέσεις, φέρνουν εκπρόθεσμα τροπολογίες για ΜΜΕ και εμβόλιο ώστε να μην συζητηθούν»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ OPENστην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη 

Για τη Folli Follie:

·       Είναι σημαντικό που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ανάγκη αναμονής των δικαστικών διαδικασιών, γιατί όλοι θυμόμαστε ότι Υπουργοί του, στο παρελθόν, δεν είχαν αντίστοιχη «υπομονή», όταν για παράδειγμα ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στη Novartis, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, πριν καν έρθει η δικογραφία σε γνώση της Βουλής. 

·       Να έρθουμε στο προκείμενο όμως, υπήρξε ένας διαχειριστικός έλεγχος από γνωστή ελεγκτική εταιρεία που κατέληξε σε μία έκθεση 200 σελίδων, μέσα στην οποία υπάρχουν e-mails, όπου στέλεχος της Folli-follieαναφέρει 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «δήλωναν πρόθυμα» να διευκολύνουν την εταιρεία, είτε μπλοκάροντας διαδικασίες, είτε καθυστερώντας ελέγχους. Αυτό συμπίπτει χρονικά με μία πολύ μεγάλη καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διαπραγματευτεί την τιμή της μετοχής της Folli-follie, με αποτέλεσμα σε 24 ημέρες να χάσει το 70% της αξίας της. 

·       Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, στις 6 Ιουνίου 2018, καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή, για την καθυστερημένη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των συστημικών Τραπεζών και φυσικά για τις πιθανές ευθύνες της κυβέρνησης που έπρεπε να διερευνηθούν. 

·       Για εμάς υπάρχει μία σαφής θεσμική λειτουργία που τη σεβόμαστε σε κάθε περίπτωση και περιμένουμε να έρθει επίσημα ο φάκελος στη Βουλή, να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και φυσικά αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν. 

Συντάξεις, αγρότες, πτυχία Κολλεγίων και ΑΣΕΠ:

·       Το ζήτημα της  Folli-follieπροφανώς είναι μείζονος σημασίας, υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε, εκτός φυσικά από την πανδημία που αποτελεί πλέον ζήτημα της καθημερινής μας επικαιρότητας. 

·       Γιατί, σήμερα, 350.000 συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα650.000 αγρότες είδαν παράνομες παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις τους, είδαμε το Υπουργείο Παιδείας να εξισώνει τα πτυχία των Κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ, και φυσικά, μια μεγάλη κουβέντα που έχει ξεκινήσει για τον ΑΣΕΠ, όπου κάποιοι θεωρούν ως ιστορική μεταρρύθμιση τη διενέργεια γραπτών διαγωνισμών, όταν με το ν. Πεπονή, από το 1994 έως το 2004, έγιναν 23 γραπτοί διαγωνισμοί με 710.000 υποψηφίους. 

Χθεσινή διαδικασία στη Βουλή:

·       Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα επίσης είναι ότι, την ώρα που όλοι μας συζητάμε για τις πολυπόθητες συναινέσεις εν μέσω πανδημίας, χθες το βράδυ, η κυβέρνηση μετά τη λήξη της τυπικής διαδικασίας της Βουλής έφερε εκπρόθεσμα, ώστε να μην προλάβουν να συζητηθούν στη Βουλή, δύο τροπολογίες, η μία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η άλλη για διάφορα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου.Ζητήσαμε να συζητηθούν σήμερα αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε δεκτό και κλείσανε τη διαδικασία όπως, όπως. Δεν γίνεται να μιλούν ή να ζητούν συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, όταν ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές.  


Πηγή