Άγνωστοι ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

σημαία

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Προκαλούν οι Τούρκοι και στον Έβρο, κλιμακώνοντας την επιθετική τους στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Άγνωστοι τοποθέτησαν τη σημαία της Tουρκίας σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.
Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού”, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε σχετικά, στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία στο Evros-news.gr.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr είναι άγνωστο πως και από ποιους βρέθηκε εκεί η τουρκική σημαία, σε μια νησίδα η οποία είναι ελληνικής κυριαρχίας.
Ο Ant1 ωστόσο κάνει λόγο για ομάδα τριών Τούρκων στρατιωτών.

Υπουργείο Άμυνας για την τουρκική σημαία στον Έβρο: Λύθηκε σε τοπικό επίπεδο

Την θέση ότι το θέμα με την τουρκική σημαία σε νησίδα στον Έβρο λύθηκε σε τοπικό επίπεδο και δεν υπάρχουν περαιτέρω προεκτάσεις στο ζήτημα διατυπώνουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το τουρκικό έδαφος. Αυτήν την εποχή συνδέεται με Τουρκία», σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με το περιστατικό στον Έβρο, όπου τρεις στρατιώτες ύψωσαν τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, την μάζεψαν.
Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο.
Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».

Image


Πηγή