ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ;

Μαλλιά κουβάρια γίνανε σήμερα στο τοπικό ΚΙΝΑΛ

Έξαλλοι με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα φαίνεται να είναι πολλά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Αχαΐα, αφού ο πρώτος αρνείται πεισματικά να δηλώσει δημόσια τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τον Δήμο Πατρέων. Μάλιστα σήμερα επισκέφθηκαν την Πάτρα η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συμφιλιώσουν την κατάσταση.

Από νωρίς το πρωι και πριν την έλευση της Φώφης Γεννηματά, είχαν καταφτάσει στην Πάτρα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος όπως ο Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος και άλλοι, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο όποιος αρνήθηκε την έλευση της αντιπροσωπείας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στο εκλογικό του κέντρο, εάν προηγουμένως δεν προηγείτο δήλωση κοινής συμπόρευσης την επερχόμενη Κυριακή από τον Απόστολο Κατσιφάρα. Όπως είπε στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος «είναι πρωτίστως ζήτημα αξιοπρέπειας προσωπικής και μετά πολιτικής».

Με την έλευση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου στην Πάτρα ακολούθησε σύσκεψη στελεχών στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό», σύσκεψη από την οποία απουσίαζε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Στη σύσκεψη αυτή, ο κ. Κατσιφάρας, υπό το ασφυκτικό πρέσινγκ των Γεννηματά – Παπανδρέου απεδέχθη να γίνει δήλωση κοινής συμπόρευσης με το Γρηγόρη Αλεξόπουλο στο δρόμο προς την κάλπη την ερχόμενη Κυριακή. Όμως φεύγοντας η Φώφη Γεννηματά για το Νομό Ηλείας, ο Απόστολος Κατσιφάρας αναίρεσε τη συμφωνία, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τόσο την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο όποιος εκείνη την ώρα επισκεπτόταν το εκλογικό κέντρο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Αναμενόμενο ήταν να επικρατήσει ένταση στην παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ενώ στη συμβολή Πλατείας Γεωργίου με Γεροκωστοπούλου κάποια στελέχη του κόμματος, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το θυμό τους απέναντι στον κ. Κατσιφάρα, φώναζαν ότι «θα ψηφίσουν όλοι Φαρμάκη την Κυριακή».

Η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα είναι έκρυθμη στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, άνω όπως όλα δείχνουν τα στελέχη του κόμματος θα οδηγηθούν μοιρασμένα στα δύο στην κάλπη. Μια προσεκτική ανάλυση του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής δείχνει ότι μάλλον η Περιφέρεια αλλάζει «χέρια» την ερχόμενη Κυριακή. Ο κ. Κατσιφάρας πήρε το 100% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 50% περίπου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Αυτή την Κυριακή προσδοκά να διατηρήσει σταθερούς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιδιώκει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη για τη νίκη αύξηση δυνάμεων, κερδίζοντας το υπόλοιπο 50% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που στον πρώτο γύρο ψήφισε τον Πασοκογενή Κώστα Σπηλιόπουλο, πράγμα δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς την «κόντρα» (σε βαθμό ξεκατινιάσματος) που ξέσπασε από προχθές μετά τη δήλωση του τελευταίου περί «αλλαγής σελίδας» στην Περιφέρεια. Επίσης στα πιο αριστερά δεν μπορεί να ελπίζει διότι οι εκεί «δεξαμενές» είναι πολύ μικρές, καθότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ (6-8%) και κάποιοι εκ αριστερών παρατάξεων (Χατζηλάμπρου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ), αφενός δεν έχουν σημαντική δυναμική, αφετέρου είναι πιο πιθανόν να ρίξουν άκυρο και λευκό ή δεν θα πάνε καθόλου να ψηφίσουν. Με αυτά τα δεδομένα, αν οι ψηφοφόροι του Κώστα Σπηλιοπούλου και του Γρηγόρη Αλεξόπουλου μετατρέψουν την ψήφο τους σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά του κ. Κατσιφάρα, τότε μια 3η επανεκλογή στη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μάλλον άπιαστο όνειρο αποτελεί.