«Με όρους πολιτικής ευπρέπειας και πολιτικής αξιοπιστίας η εσωτερική μας διαδικασία»

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ήταν καλεσμένος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχετικά με την ερώτηση των βουλευτών της κυβέρνησης στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη, που αφορούσε στην προστασία δανειοληπτών, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως  «το να γίνονται ερωτήσεις από τους βουλευτές προς την κυβέρνηση είναι το αυτονόητο, είτε ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη είτε όχι. Ο έλεγχος της κυβέρνησης, της εκτελεστικής δηλαδή εξουσίας, από την νομοθετική είναι αυτό που υπαγορεύει και το Σύνταγμα. Επί Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί εντύπωση που βουλευτές της συμπολίτευσης προχωρούν σε μία ερώτηση» και συμπλήρωσε: «Θα περίμενα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μη σχολιάζουν μόνο ότι είναι απροστάτευτη περιουσία των Ελλήνων αλλά να μιλήσουν και για τα νοσοκομεία, για την ακρίβεια, για το που και αν πήγαν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ως όφειλαν, π.χ. στην περιφέρεια και αν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα, έργα υποδομών και όχι βιτρίνας».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για πέντε χρόνια δεν μιλούσαν και τώρα υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων, της συσπείρωσης του κόσμου εναντίον της κυβέρνησης αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ένα μίνι αντάρτικο και να κατακρίνουν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι άφησε απροστάτευτη την περιουσία χιλιάδων δανειοληπτών. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν έναν καθημερινό Γολγοθά εξαιτίας αυτού. Το ΠΑΣΟΚ, και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στα μεγάλα, καίρια ζητήματα που απασχολούν τον λαό και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι διαρκής».

Υπενθύμισε, δε, ο κ. Γλαβίνας: «Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από την αρχή της κρίσης με την οποία καταφέραμε να προστατεύσουμε χιλιάδες περιουσίες αδύναμων δανειοληπτών με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ήταν μια πρωτοβουλία που απέδωσε σε σύγκριση με τις σημερινές ανεπαρκείς δράσεις της Νέας Δημοκρατίας».

 «Όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προκήρυξε εκλογές για την 6η Οκτωβρίου έβαλε συγκεκριμένους σταθμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφερθείς στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και εξήγησε πως «πρόθεση μας ήταν και παραμένει να είναι μία διαδικασία που αποπνέει πολιτική ευπρέπεια και πολιτική αξιοπιστία. Οι εσωκομματικές εκλογές να είναι μία υγιής πολιτικά διαδικασία. Την Κυριακή πραγματοποιήσαμε μία ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή που κατά γενική ομολογία απέσπασε θετικά σχόλια. Όλοι οι υποψήφιοι εξέφρασαν ισόποσα και ισότιμα τις θέσεις τους ενώπιον ενός σώματος δύο χιλιάδων ανθρώπων που άκουσαν, συζήτησαν και χειροκρότησαν όλες και όλους του υποψηφίους. Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι μας έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχουν μιλήσει και συνομιλήσει με χιλιάδες πολίτες κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεών τους».

Αναφορικά με το επερχόμενο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 24 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ξεκαθάρισε πως «η πρόταση και δέσμευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να γίνει μία ανοιχτή διαδικασία. Σε αυτό τον τομέα μάλιστα το κόμμα μας έχει πρωτοπορήσει με την διαδικασία της εκλογής Προέδρου από τη βάση. Η δυνατότητα ελεύθερου διαλόγου και οι απευθείας και αδιαμεσολάβητες ερωταπαντήσεις μεταξύ των υποψηφίων θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό ντιμπέιτ. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με το πως ακριβώς θα γίνει αυτός ο ελεύθερος διάλογος αλλά νομίζω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Σκοπός μας είναι να πάμε σε ένα ντιμπέιτ που ο κάθε υποψήφιος θα ρωτά τον άλλον υποψήφιο για θέματα ή να παρεμβαίνει και να σχολιάζει την απάντησή του.Οι εκπρόσωποι των υποψήφιων έχουν συμφωνήσει στις έξι κύριες θεματικές και επ’ αυτών θα μπορεί κάποιος κατά τη διάρκεια της απάντησής του άλλου υποψηφίου προς τον δημοσιογράφο να σχολιάζει ή και να κάνει μία follow up ερώτηση σε εκείνον».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καθιέρωσε την εκλογή Προέδρου από τη βάση και θεωρώ ότι η διαδικασία που ακολουθούμε, με τον πολιτικό πολιτισμό που αποπνέει, δημιουργεί υγιή στεγανά στην πολιτική ζωή της χώρας», είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γλαβίνας. 


Πηγή

Leave a Reply