Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να χειραγωγήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να εκδίδει μόνον αρεστές και κατά παραγγελία της αποφάσεις, ανέσυρε τη γνωστή και τόσο προβλέψιμη πλέον τακτική της, και με τα αήθη σχόλια δίκην στιχουργού από λαγό – υπουργό της σε βάρος των δικαστών επιδιώκει να προκαλέσει θεσμική βλάβη, υπονομεύοντας τους δικαστές στα μάτια των πολιτών άρα και τη Δικαιοσύνη.
Με ανάλογο άλλωστε τρόπο αντέδρασε και στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις μονιμοποιήσεις των έκτακτων υπαλλήλων της καθαριότητας.
Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι δεν θα μπορεί πλέον να κρατάει τους φορολογούμενους πολίτες σε ομηρία με αλλεπάλληλες παρατάσεις της παραγραφής για 15 -20 χρόνια. Γιατί δεν θα μπορεί πλέον να κουνάει προεκλογικά το δάκτυλο ότι θα ελέγξει δήθεν τις λίστες που επί 2 ½ χρόνια δεν την εμπόδισε κανείς να το κάνει.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, με την απόφαση της Ολομέλειάς του, δεν ‘’υποχώρησε’’ σε σκοπιμότητες δημοσιονομικής υποκρισίας και αβελτηρίας, αλλά λειτούργησε θαρραλέα με γνώμονα τις κορυφαίες συνταγματικές αρχές της ασφάλειας δικαίου, της αναλογικότητας και του κράτους δικαίου.
Ας το χωνέψουν οι κυβερνητικοί εταίροι ότι την άσκηση της δικαστικής εξουσίας το Σύνταγμα την έχει εμπιστευτεί στην ελληνική Δικαιοσύνη που, δυστυχώς γι’ αυτούς, παραμένει ακόμα το θεσμικό αντίβαρο της νομιμότητας.