«Η Κυβέρνηση αφαιρεί τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους και την παραχωρεί σε μια μαθηματική εξίσωση, που θα οδηγεί σε αυξήσεις μικρότερες από τις πραγματικές ανάγκες»

«Δεν περιποιεί τιμή στην κυβέρνηση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης να αποκαλεί ήρωες τους εποχικούς πυροσβέστες το καλοκαίρι και σήμερα να τους χτυπούν τα ΜΑΤ» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην επίθεση αστυνομικών δυνάμεων στους διαμαρτυρόμενους εποχικούς πυροσβέστες.

«Ήταν μια δυσάρεστη εικόνα και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τα αιτήματα των εργαζομένων, ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει πράξη. Είναι ενδεικτικό μιας αλαζονείας, που κατά τη γνώμη μας διακατέχει την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Τσουκαλάς.

«Η κλιματική κρίση είναι στοιχείο μιας νέας πραγματικότητας και κανονικότητας  και αλλάζει πλέον τελείως ο χαρακτήρας της εποχικότητας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι χρήσιμοι  τον χειμώνα στους καθαρισμούς των δασών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη. Υπάρχουν επιπλέον ελλείψεις στο οργανόγραμμα, συνεπώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι υπεράριθμοι» υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή ώστε να επιλυθεί προς όφελος των εποχικών πυροσβεστών και της κοινωνίας το ζήτημα καλώντας την κυβέρνηση να δείξει πνεύμα συναίνεσης.

Ως προς τον κατώτατο μισθό, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε ότι «η κυβέρνηση πάει να αντικαταστήσει με μια μαθηματική εξίσωση, αυτό που οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να ρυθμίζουν και να καθορίζουν, τον κατώτατο μισθό βάσει πραγματικών δεδομένων».

Και συμπλήρωσε ως προς τα προβλήματα της νέας διαδικασίας: «η νέα διάταξη θέτει ως παράμετρο την παραγωγικότητα της εργασίας που στην χώρα μας είναι χαμηλή, όχι γιατί εργαζόμαστε λίγες ώρες αλλά γιατί δεν έχουν οι επιχειρήσεις μας ψηφιακά εργαλεία, χρηματοδότηση και ρύθμιση οφειλών. Άρα, μπορεί να οδηγηθούμε σε χαμηλές αυξήσεις, δυσανάλογες με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας .Επίσης, είναι άλλο πράγμα ο πληθωρισμός και άλλο η ακρίβεια. Όταν βάζεις μόνο τον πληθωρισμό ως τμήμα που καθορίζει την αύξηση, θα βλέπουμε πολύ πιο μικρές αυξήσεις από τις πραγματικές ανάγκες».


Πηγή

Leave a Reply