Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής 

Στο πακέτο των 45 εξαγγελθέντων μέτρων του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός μοίρασε ψίχουλα και κοροϊδία για το μέλλον σε ένα ωραίο περιτύλιγμα.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες Belh@rra, όταν έχουν μείνει εκτός πλαισίου υποστήριξης, αναβάθμισης και ανανέωσης πλείστα όσα οπλικά συστήματα των ΕΔ, ενώ με τις εξαγγελίες και οδηγό την ατζέντα 2030 του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μόνο στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας δεν οδηγούμαστε. Το αντίθετο μάλιστα. 

Ενώ το προσωπικό των ΕΔ όχι μόνο δεν έλαβε κάποια ουσιαστική στήριξη από τις εξαγγελίες του, αντιθέτως εισέπραξε μία τεράστια κοροϊδία με την αύξηση κατά 20% στην αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησής τους, δεδομένου ότι η πραγματική αύξηση είναι της τάξεως των 2 ευρώ.

Η κυβέρνηση δεν άγγιξε ούτε επιφανειακά τα προβλήματα των στελεχών. Τα στελέχη των ΕΔ άδικα ανέμεναν να εξαγγελθούν λύσεις στην τεράστια πληθώρα των προβλημάτων τους, όπως η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση και οι χαμηλές αποδοχές των σπουδαστών των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων τους, το μισθολογικό, το βαθμολογικό, η υγειονομική περίθαλψη, το στεγαστικό, το συνταξιοδοτικό, οι ταυτότητες κλπ. 

Θέματα που συντελούν ώστε να παρουσιάζεται τεράστια απαξίωση των νέων προς τις Στρατιωτικές Σχολές.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει ο μοναδικός πόλος στήριξης της Εθνικής Άμυνας της χώρας, να αντιδρά και να αποκαλύπτει την κυβερνητικά μεθοδευμένη ερήμωση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και θα συνεχίσει να μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ.


Πηγή

Leave a Reply