Πλήθος κενών θέσεων στις στρατιωτικές σχολές – Φτωχότερες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο ευχαριστημένη δεν δικαιούται  να είναι. Από τις 747 προβλεπόμενες θέσεις  στις Στρατιωτικές  Σχολές  (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ)  έμειναν κενές οι 460, επιτείνοντας το πρόβλημα στο σύνολο των Στρατιωτικών  Σχολών . Μόνο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων έμειναν κενές 230 από τις 307 προβλεπόμενες θέσεις .

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις εν λόγω Σχολές , προδιαγράφοντας δυσοίωνο το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά στην αριθμητική και ποιοτική στελέχωσή τους.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί χαρακτηριστικά και επικίνδυνα.

Για ακόμη μία χρονιά η απαξίωση της Κυβέρνησης  στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αδιαφορία της σε βασικά ζητήματα διαβίωσης και εξέλιξής του, προκαλεί την απροθυμία των νέων να ενταχθούν στους κόλπους τους.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κρούει διαρκώς τον κώδωνα στην κυβέρνηση. Να δώσει επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των στελεχών και να καταστήσει ελκυστικότερες τις ´Ενοπλες Δυνάμεις για να παύσουν να γίνονται  φτωχότερες.


Πηγή

Leave a Reply