Κοινή ανακοίνωση Ανδρέα Πουλά και Μιχάλη Χάλαρη – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Πουλά και του Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Χάλαρη

Δυστυχώς για άλλη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία επικίνδυνη πυρκαγιά στην περιοχή της Εύβοιας η οποία ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη υπό επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό. Ελπίζουμε η πυρκαγιά αυτή να τεθεί σύντομα υπό πλήρη έλεγχο και ευχόμαστε περαστικά στον πυροσβέστη που τραυματίστηκε κατά την  εξέλιξη των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα όμως άλλη μία φωτιά καίει για 12 συνεχόμενες ημέρες στον Όρβηλο Σερρών. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς ήδη έχουν καεί πάνω από 11.000 στρέμματα σε ένα βουνό ορόσημο για την περιοχή των Σερρών. Είναι άμεση ανάγκη η πυρκαγιά στον Όρβηλο Σερρών να κατασβηστεί πλήρως για να μη συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. 

Είναι σημαντικό να προστατεύεται ταυτόχρονα όλη η επικράτεια από τις πυρκαγιές και η εφαρμογή του επιχειρησιακού δόγματος του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών να βρίσκει πλήρη εφαρμογή ανεξαρτήτως περιφέρειας εμφάνισης πυρκαγιάς.


Πηγή

Leave a Reply