«Αθωράκιστη η χώρα απέναντι στις ενεργειακές κρίσεις» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στην εκπομπή του Action 24 «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχολιάζοντας τις προκλητικές αναφορές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών εναντίον του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας υπονομεύονται κατά καιρούς με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αλλά και με αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» ή στη ονομασία τουρκικής φρεγάτας με το όνομα “Θράκη”». 

Κατόπιν, τόνισε ότι «λίγες μέρες πριν την μαύρη, θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο, η εκεί παρουσία των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων στέλνει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας. Πρόκειται για μία παράνομη εισβολή. Δεν μπορεί να μένει διαιρεμένη η Κύπρος, δεν μπορεί να υπάρχει διχοτομημένη πρωτεύουσα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να εργαστούμε για την εξεύρεση λύσης με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ερωτηθείς για την πρόταση της κας Διαμαντοπούλου να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γλαβίνας επεσήμανε ότι «η ΕΔΕΚΑΠ είναι η αρμόδια επιτροπή που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της εσωκομματικής μας διαδικασίας, σύμφωνα με το καταστατικό». Παράλληλα, σημείωσε ότι «στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, του 2017 και του 2021, οι εκλογές έγιναν με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς καμία αμφισβήτηση, χωρίς κανένα ψεγάδι. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε την εμπειρία να διενεργούμε εσωτερικές διαδικασίες με αξιοπιστία, εγκυρότητα και ακεραιότητα».

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του κ. Πολάκη προς την κ. Συρεγγέλα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η πολιτική αντιπαράθεση και ο πολιτικός διάλογος πρέπει να υπακούν στους κανόνες της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της ωριμότητας. Δεν μπορεί ο δημόσιος διάλογος να γίνεται αρένα. Η πολιτική έχει και μια παιδαγωγική λειτουργία. Η βία στην κοινωνία κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Αν οι πολίτες βλέπουν τους πολιτικούς να φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο δυστυχώς δίνουν άλλοθι σε ακραίες συμπεριφορές. Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα και ο κ. Πολάκης δεν το δίνει».

Σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας της κα. Φουντεδάκη για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο κ. Γλαβίνας σχολίασε ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτικό αντίποινο, που έγινε διότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν ενστάσεις απέναντί της, λόγω της συμμετοχής της στη σύνταξη του νόμου για την ισότητα στο γάμο».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε αποσπασματικά τα μέτρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την στήριξη των καταναλωτών απέναντι στις αυξημένες τιμές του ρεύματος και τόνισε ότι «το θέμα είναι δομικό, για να θωρακιστεί περισσότερο η χώρα απαιτούνται επενδύσεις στην αποθήκευση και στο δίκτυο με τη συμμετοχή μικρών παραγωγών, κτηνοτρόφων και καλλιεργητών, ενώ σήμερα οι άδειες δίνονται μόνο στους μεγάλους επενδυτές».


Πηγή

Leave a Reply