«Σύνθετο το μήνυμα των εκλογών, πολλοί οι αποδέκτες» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Η μεγάλη αποχή από τις ευρωεκλογές που παρατηρήθηκε χθες, αναπόφευκτα σημαίνει γενική αποδοκιμασία απέναντι στο πολιτικό σύστημα», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και τα μηνύματα των χθεσινών ευρωεκλογών. Συμπλήρωσε δε ότι το μέγεθος και οι αιτίες της αποχής αυτής πρέπει να απασχολήσουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς συνεπάγεται έλλειμμα δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι : «Η τεράστια αποχή, σε συνδυασμό με  τη δυσαρέσκεια  που εκφράζεται με την άνοδο της ακροδεξιάς, δίνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή..»

Αναφορικά με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα κόμματα, η Γραμματέας της Κ.Ο.  σημείωσε ότι «η συντριβή της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη. Κυβερνά  πέντε χρόνια , δεν είναι μια χθεσινή Κυβέρνηση που δεν έχει εκφράσει πολιτικές και ο κόσμος την αποδοκίμασε. Άκουσα μάλιστα με έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία να λέγεται ότι με το χθεσινό αποτέλεσμα ο κόσμος έδωσε το μήνυμα για μεγαλύτερη …ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις! Μάλλον δεν έλαβαν το μήνυμα των πολιτών, που στην πραγματικότητα είναι, ποιες είναι τελικά αυτές οι μεταρρυθμίσεις, ποιον ωφελούν και ποιον αφορούν. Την ίδια στιγμή, το χθεσινό αποτέλεσμα αποτελεί πολιτικό “χαστούκι με πάταγο” για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον αρχηγό του, ο οποίος μάλιστα έχει έναν ιδιότυπο πολιτικό ναρκισσισμό “μπερδεμένο” με ηγεμονία, δημιουργώντας ένα ακατάληπτο μίγμα, χωρίς να είναι αντιληπτό τι ακριβώς εκφράζει. Προβλήθηκε μάλιστα έντονα το “εγώ” του κ. Κασσελάκη και το 20% που επεδίωκε και το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει συντριβή και αυτής της ηγεμονίας. Άλλωστε, για να συνυπάρξει η Κεντροαριστερά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις και δεδομένα, πρέπει ο προοδευτικός πόλος να έχει ένα minimum βασικών πραγμάτων και αρχών και βλέπουμε ότι αυτό δεν υπάρχει..».

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη, σημείωσε ότι «οι πολίτες έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέτουν το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο των δυνάμεων με προοπτική κυβερνησιμότητας. Θέλουν όμως περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ, απαιτούν περισσότερα και μάλιστα από την επαφή μου με τον κόσμο έχω δει ότι οι απαιτήσεις τους είναι μεγαλύτερες από το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα και είναι και πιο σκληροί στην κριτική τους. Και τούτο είναι ιστορικά αιτιολογημένο, με ένα ψυχολογικό υπόβαθρο και μια ιδεολογική αναζήτηση που ανταποκρίνεται στη μακρά ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Αυξήσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε δεύτερο κόμμα δηλαδή αξιωματική αντιπολίτευση σε 20 εκλογικές περιφέρειες. Παρατηρείται ωστόσο ανισομέρεια στην ψήφο μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων, με εκλογικό  σώμα ουσιαστικά δύο ταχυτήτων. Είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ανάλυσή μας και τα βήματά μας πρέπει να είναι προσεκτικά και σταθερά».


Πηγή

Leave a Reply