ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΑ: Ψήφο στην Ευρώπη της Προόδου και της Δημοκρατίας

Η ψήφος στις ευρωεκλογές του 2024 αποτελεί κρίσιμη στιγμή για την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά όταν τίθεται το ερώτημα της επιλογής μεταξύ μιας Ευρώπης της προόδου και της δημοκρατίας και των ανερχόμενων τάσεων του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς. Αυτή η επιλογή εμπεριέχει πολλές διαστάσεις και ζητήματα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει οικοδομηθεί πάνω σε αξίες όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Η ψήφος υπέρ της προόδου και της δημοκρατίας ενισχύει την προάσπιση αυτών των αξιών και την αντίσταση σε τάσεις που τις υπονομεύουν.
Ο λαϊκισμός συχνά προτείνει απλοϊκές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα, υπονομεύοντας τη θεσμική σταθερότητα και τον πολιτικό διάλογο. Η ψήφος για την πρόοδο σημαίνει υποστήριξη πολιτικών που βασίζονται σε τεκμηριωμένες αποφάσεις και ρεαλιστικές λύσεις.
Η άνοδος της Ακροδεξιάς απειλεί την κοινωνική συνοχή και την ανεκτικότητα στην Ευρώπη. Η ψήφος κατά της Ακροδεξιάς είναι μια δήλωση υπέρ της πολυμορφίας, της ισότητας και των θεμελιωδών ελευθεριών.
Η προώθηση πολιτικών που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη, μειώνουν τις ανισότητες και βελτιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για μια Ευρώπη της προόδου.
Η κλιματική κρίση απαιτεί συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ψήφος για την πρόοδο υποστηρίζει φιλόδοξες περιβαλλοντικές πολιτικές και τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία.
Η ψήφος για την πρόοδο σημαίνει υποστήριξη της ευρωπαϊκής ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών, αντί της εσωστρέφειας και της απομόνωσης που προάγουν λαϊκιστικά και ακροδεξιά κινήματα.
Συνοψίζοντας, οι ευρωεκλογές του 2024 προσφέρουν μια ευκαιρία στους πολίτες να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψήφος για την Ευρώπη της προόδου και της δημοκρατίας αποτελεί έναν τρόπο να διασφαλιστεί μια σταθερή, δίκαιη και βιώσιμη πορεία για την Ένωση, ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της Ακροδεξιάς.

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος είναι Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ

Leave a Reply