«Πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη, πιο ισχυρή η φωνή του λαού απέναντι στη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τις ανισότητες» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα “Απογευματινή”

Πριν από έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές λαμβάνοντας 41% . Μια εμπιστοσύνη, που όμως δεν τίμησε.

Η ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει κατρακυλήσει στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη των 27 –πάνω μόνο από τη Βουλγαρία- και την ίδια ώρα τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες, έχουμε σταθερά υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο της ΕΕ και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του Ιουνίου δεν υπάρχει ένας έστω μήνας που οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα στη χώρα μας να είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

 Πόσο αξιόπιστος είναι ο Πρωθυπουργός, που έχει κηρύξει επτά φορές το τέλος της ακρίβειας και υποσχόταν ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μπανανία των πολυεθνικών; Η επιστολή στην κα Φον ντερ Λάιεν είναι η έγγραφη ομολογία της αποτυχίας του.

Συχνά επικαλείται ότι  ο μέσος μισθός είναι 1.250 ευρώ, κρύβοντας με αλχημείες ότι το 53%, οι μισοί και πλέον  εργαζόμενοι δηλαδή, αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ μικτά τον μήνα. Προεκλογικά υποσχόταν ότι θα μειώσει τα τεκμήρια αλλά μετεκλογικά τα επέβαλε σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογώντας ουσιαστικά το επάγγελμα, επιβαρύνοντας δυσανάλογα πολύ τους πιο μικρούς, και παρέχοντας φορολογική ασυλία στους μεγάλους φοροφυγάδες.

Στα χέρια του κ. Μητσοτάκη το κοινωνικό κράτος αποδιαρθρώνεται. Το ΕΣΥ, το μεγαλύτερο επίτευγμα κοινωνικής πολιτικής, έχει αφεθεί στη μοίρα του προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και αυτό το πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός. Η αδιαφορία του, δε, μπροστά στη ραγδαία αύξηση ως και 42% των ενοικίων, είναι μνημειώδης. Όταν προέκυψε η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα χωρών όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, που ενέταξαν στα εθνικά τους σχέδια την κατασκευή ή ανακαίνιση χιλιάδων κοινωνικών κατοικιών, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε μόνο 100 κατοικίες, 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη. Τώρα τάχα διαπραγματεύεται να αναθεωρήσει το Ταμείο Ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει με 2 δισεκ. το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Ένα πρόγραμμα που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων, ούτε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση στη στεγαστική κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας, εκβιάζει στυγνά τον ελληνικό λαό επισείοντας τον κίνδυνο της αστάθειας. Μάλιστα, πρόσφατα ζήτησε νέα ισχυρή εντολή με το ξαναζεσταμένο επιχείρημα των μεταρρυθμίσεων, που ο ίδιος απαξίωσε κάνοντας απλές διευθετήσεις. Ο εκβιασμός μάλιστα γίνεται ενώ έχει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και 121 έδρες παραπάνω από το δεύτερο κόμμα.

Χρειάζεται αποδοκιμασία στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και την ασυδοσία της κυβέρνησης και στήριξη στη σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, τόσο πιο κοντά προβάλει η κυβερνητική εναλλακτική πολιτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες ψηφίζουν ένα κόμμα με προσφορά, με σωστές θέσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Στέλνουν όμως παράλληλα και το σωστό μήνυμα. Μήνυμα κατά μιας κακής και αλαζονικής κυβέρνησης. Μήνυμα κατά του απολίτικου λαϊκισμού, της αυτάρεσκης ελαφρότητας, της έλλειψης περιεχομένου. 

Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια πραγματική προοπτική για την επόμενη μέρα και σας καλώ να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο φορέας αυτού του μηνύματος.

Για να γίνει πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη και πιο ισχυρή η φωνή του λαού απέναντι στην διαφθορά, την αναξιοκρατία  και τις ανισότητες. Αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα.


Πηγή

Leave a Reply