Μήνυμα Γιώργου Μουλκιώτη για την Εργατική Πρωτομαγιά – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μήνυμα Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης, για αξιοπρεπή δουλειά, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη.

Σημαντική ευκαιρία για όλους εμάς να αναλογιστούμε τις νίκες που κατακτήθηκαν με κόπο, αλλά και να δεσμευτούμε ότι θα αγωνιζόμαστε καθημερινά για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Σήμερα, που ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, που διαφορετικές θέσεις εργασίας δημιουργούνται, ενώ παραδοσιακές βιομηχανίες και θέσεις εργασίας καταργούνται σταδιακά, το μέλλον της εργασίας φαίνεται πολύ διαφορετικό και το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Γιατί η Εργατική Πρωτομαγιά γεννήθηκε από τους πιο ριζοσπαστικούς αγώνες του 19ου αιώνα και η διαφύλαξη των κατακτήσεών της προϋποθέτει να μην λησμονήσουμε ούτε στιγμή ότι ο αγώνας για αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, δίκαιους μισθούς και ίσες ευκαιρίες είναι διαρκής.

Να μην παραμελήσουμε ούτε στιγμή την ανάγκη συνεχούς διεκδίκησης για ισχυρό κοινωνικό διάλογο, ισχυρότερα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Καλή Πρωτομαγιά!


Πηγή

Leave a Reply