Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Με τον δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Έθιξαν θέματα, που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση, που όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης η κυβέρνηση δεν θέτει τις βάσεις για να είναι δίκαιη, αλλά επιλέγει να είναι  «ένα παιχνίδι επιχειρηματικό, το οποίο διαχειρίζεται με πελατειακό τρόπο».

«Η κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη λειτούργησαν με έναν πελατειακό και άναρχο τρόπο, με αποτέλεσμα τη μηδαμινή ανταποδοτικότητα στις τοπικές κοινωνίες, έλλειψη χωροταξικού και απουσία γενικότερου σχεδίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενεργειακής ζήτησης της χώρας. Η σημερινή παραγωγή για πολλές μέρες του χρόνου και συγκεκριμένες ώρες της μέρας δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Είχαμε επιμείνει στην ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου σε υψηλής διασυνδεσιμότητας, ώστε να μην είναι μπίζνες για λίγους ολιγάρχες, αλλά να πάμε σε ενεργειακές κοινότητες δήμων, παραγωγών , κτηνοτρόφων, συνεταιρισμών».

Αναφερόμενος στα προβλήματα των δομών υγείας στην περιφέρεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε με έμφαση: «Ανασυγκροτήσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Πήραμε μόνιμους γιατρούς; Πήραμε νοσηλευτές; Τους εντάξαμε στα βαρέα κι ανθυγιεινά; Φτιάξαμε πρωτοβάθμια περίθαλψη για να είναι κυματοθραύστης; Απ’ όλα αυτά, δυστυχώς τίποτα δεν είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης».

Στον δρόμο προς την κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ως προς το κεντρικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας “σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη”: «Το εν λόγω σύνθημα υποκρύπτει έναν βαλκανικό επαρχιωτισμό. Οι Έλληνες πολίτες έπρεπε να νιώθουν στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών κρατών της Ευρώπη και όχι ότι τώρα κάποιοι θα τον φέρουν λίγο πιο κοντά. Η χώρα αποκλίνει σταθερά από όλους τους δείκτες ευημερίας των ευρωπαϊκών χωρών και αυτό έχει ονοματεπώνυμο: είναι η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός Πρωθυπουργός» .

 «Ζητώ να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουμε, γιατί μπορεί να καρποφορήσει και σε πρώτο βαθμό ως μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, που την έχει ανάγκη ο τόπος. Όχι αυτό το lifestyle, το σόου το οποίο είναι διέξοδος διαφυγής για τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά και σε δεύτερο χρόνο, στις εθνικές εκλογές, να υπάρχει μια κυβερνητική επιλογή στους πολίτες για να μπορεί να αντικαταστήσει τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς αυτή την εξέλιξη των γεγονότων, θα έχουμε κλιμάκωση της αλαζονείας της Νέας Δημοκρατίας.  Σήμερα η απάντηση σε όλα τα προβλήματα που συζητάμε, δήμαρχε, είναι μία: 41%» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Πηγή

Leave a Reply