«Η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι υπεράνω ακόμα και της υγείας των παιδιών»

Δήλωση Κατερίνας Καζάνη, Βουλευτή Εύβοιας και υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η κυβερνητική προχειρότητα και η αδιαφορία οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην δηλητηρίαση 63 μικρών μαθητών στην περιοχή της Λαμίας, μετά την κατανάλωση των σχολικών γευμάτων που παρέχονται από τον ΟΠΕΚΑ και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Σύμφωνα με τους ελέγχους του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, σε δέκα δείγματα φαγητού απομονώθηκε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου. Αυτό σημαίνει ότι η μόλυνση των γευμάτων προκλήθηκε κατά την παρασκευή του γεύματος ή κατά τη συσκευασία του. Σε αυτό συνηγορεί και το πλήθος των καταγγελιών των γονέων περί ωμών λαχανικών και κρεάτων και την εύρεση τριχών και πλαστικών μέσα στα γεύματα!

Και μόλις μια μέρα πριν τον -κατόπιν ενημέρωσης- έλεγχο του ΕΦΕΤ, το εργοστάσιο παρασκευής των γευμάτων, ξαφνικά και τυχαία, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας συνεχίζει να διαφημίζει το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων ως σημαντικό τμήμα της κοινωνικής του πολιτικής. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι δήμοι με την εντονότερη χρεία κρατικής παρέμβασης, ώστε να καλύπτονται διατροφικά τα πλέον ευάλωτα παιδιά. Αυτά τα παιδιά θέτει σε κίνδυνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα παιδιά των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Και για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι υπεράνω όλων. Υπεράνω ακόμα και της υγείας και ζωής των παιδιών μας.


Πηγή

Leave a Reply