«Η Ελλάδα κράτος δικαίου στο οποίο οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται»

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ 90,1 Και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστροφή της ευθύνης να γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στην ΑΔΑΕ μετά από άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αυτή την στιγμή η μη ενημέρωση του κ. Ανδρουλάκη από τη ΕΥΠ στηρίζεται σε δημοσιεύματα. Εμείς σε αυτή την υπόθεση έχουμε λειτουργήσει θεσμικά, περιμένουμε την επίσημη απάντηση της ΑΔΑΕ και την αυτονόητη συμμόρφωση της διοίκησης σε δικαστική απόφαση, για μία χώρα που θέλει να είναι δημοκρατική και να ισχύει το κράτος δικαίου. Η ΕΥΠ λοιπόν οφείλει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη στο διατακτικό της, σε αυτά που λέει ότι πρέπει να γίνουν.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά και θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι όσα εργαλεία διαθέτουμε σε νομικό επίπεδο ώστε να γίνει το αυτονόητο, να ενημερωθεί δηλαδή για τους λόγους που τέθηκε σε παρακολούθηση. Αν χρειαστεί, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη ώστε να αναγκάσει τη διοίκηση να υπακούσει. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι και πάλι υπόλογη για μία ακόμη μαύρη σελίδα στην πορεία της».

Στο πεδίο των δημοσκοπήσεων, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως «ο στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του, να κάνει ένα ακόμα βήμα και να καταλάβει τη δεύτερη θέση. Φυσικά παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις με ενδιαφέρον και με περιέργεια πολλές φορές. Θα συνεχίζουμε να λέμε πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αποδεικνύει στην πράξη πως μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που δείχνουν οι δημοσκοπήσειςκαι θα το κάνει και αυτή τη φορά. Οι τελευταίες μάλιστα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να είναι το μόνο κόμμα από τα τρία μεγαλύτερα που έχει αυξήσει τα ποσοστά του. Αυξάνουμε σταθερά τα ποσοστά μας και είμαστε εντός των στόχων μας, έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις Ευρωεκλογές και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να αποδείξουμε γιατί αξίζει να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση αποφεύγει την διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανάλαβε μάλιστα χτες το αίτημα του. Ενώ ακούσαμε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει ότι δεν συζητά η αντιπολίτευση τα ευρωπαϊκά θέματα, την ίδια στιγμή αρνείται μία πολιτική αντιπαράθεση σε μορφή ντιμπέιτ για να τα συζητήσουμε. Εμάς η πρόταση μας είναι να γίνουν δύο θεματικές. Η μία για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, να μιλήσουμε για τις ευρωπαϊκές πολιτικές «οικογένειές», να ακούσουμε τις θέσεις των κομμάτων για τα μόνιμα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, τα ομόλογα, την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Να αναδείξουμε δηλαδή τις διαφορές μας ώστε ο κόσμος να διαμορφώσει άποψη και για την Ευρώπη της επόμενης μέρας. 

Η άλλη θεματική θα αφορά στα εθνικά ζητήματα που έχουν επίσης πολύ μεγάλη σημασία. Εφόσον όμως ο Πρωθυπουργός πολιτικοποιεί τόσο πολύ τις ευρωεκλογές και δηλώνει πως το αποτέλεσμα αυτών αφορά στην σταθερότητα της χώρας σε εθνικό επίπεδο θεωρούμε αναγκαίο να γίνει μία τέτοια συζήτηση» εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. 

«Εμείς καταλαβαίνουμε την ανάγκη στην κοινωνία να υπάρξει μία απάντηση απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά και την συγκάλυψη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα κοινωνικό αίτημα. Αυτό δεν μπορεί να εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη. Μπορεί όμως να το κάνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία, κοινές αγωνίες, κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για την επόμενη μέρα. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με 50 χρόνια πορείας στη μεταπολίτευση, μπορεί να αποτελέσει τον κορμό της συμπόρευσης, μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσωπικότητες και απλούς πολίτες που κατανοούν πως πρέπει να υπάρχει ισχυρή απάντηση στην Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Γλαβίνας. 

Τέλος, αναφερόμενος στη ραγδαίααύξησητουκόστουςζωής, ο κ. Γλαβίνας είπε πως «οι διαφορές στην ακρίβεια μεταξύ της Ελλάδας και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών είναι ένα διαρκές φαινόμενο το τελευταίο διάστημα, τα τελευταία χρόνια. Γιατί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε αυτή τη χρονική στιγμή στην κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν; Τώρα το θυμήθηκε; 20 μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου;

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναφερθεί στην ακρίβεια εκατοντάδες φορές, και έχει τονίσει την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά όσο διαρκεί η κρίση, την ανάγκη ύπαρξης εντατικών ελέγχων στην αγορά, την ίδρυση ενιαίας αρχής καταναλωτών για τον έλεγχο της αγοράς. Είναι κοροϊδία τα πρόστιμα «χάδια» που επιβάλει η κυβέρνηση».


Πηγή

Leave a Reply