«Αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής για ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση και προοπτική εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης»

«Η αύξηση των δυνάμεών μας και σε αυτές τις εκλογές είναι ένα ακόμη βήμα ώστε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα λίγες μέρες πριν την μάχη των ευρωεκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Γλαβίνας τόνισε πως «για εμάς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι πολύ ευχάριστο ότι αυξάνουμε τα ποσοστά μας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να είναι το μόνο από τα τρία πρώτα κόμματα που αυξάνει τις δυνάμεις του είτε το συγκρίνει κάποιος με τις προηγούμενες ευρωεκλογές είτε με τις εθνικές εκλογές. Όποιο μέτρο και αν βάλει ως βάση σύγκρισης το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει. Ενώ και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την κοινωνία, είναι πολύ θετικά. Έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας».

Ερωτηθείς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό χάρτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον εντάσσεται στο χώρο της κεντροαριστεράς. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι κάποιες θέσεις και η πολιτική συμπεριφορά του προέδρου του, η οποία δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της κεντροαριστεράς ή με αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Ο τρόπος ζωής αλλά και ο τρόπος που πολιτεύεται εν πολλοίς συστοιχίζεται με απόψεις που βλέπουμε σε δεξιά κόμματα, πχ το να επιδεικνύει τον πλούτο του και να ισχυρίζεται πως είναι ένας πολύ ευκατάστατος άνθρωπος».

«Θέλουμε ένα ισχυρό και παρεμβατικό κράτος που θα ρυθμίζει και δεν θα επιτρέπει την αισχροκέρδεια και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Υπάρχουν εργαλεία και τα έχουμε προτείνει. Προτάσεις έχουμε λοιπόν τόσο στον τομέα της ακρίβειας όσο και στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Εμείς επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος ως πυλώνα της κοινωνικής ζωής και στην συνέχεια μία αγορά, ρυθμισμένη όχι ασύδοτη. Δεν θα είναι αποδεκτό να κυριαρχεί η αισχροκέρδεια και ουδείς να παρεμβαίνει ή να παρεμβαίνει προσχηματικά με κάποιες ανούσιες επιστολές» είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τις προτάσεις της σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ενόψει των ευρωεκλογών, θέση μας είναι ότι η χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και σε δεύτερο χρόνο μια προοπτική εναλλακτικής διακυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας μιλώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών και συνέχισε: «ουδείς μπορεί να δεχτεί πως ένα ανισόρροπο πολιτικό σύστημα, όπως υπάρχει αυτή την στιγμή, είναι υγιές.
Όλοι συμφωνούμε και καλούμε τους πολίτες για συμμετοχή ώστε να αναδείξουν μία σοβαρή και αξιόπιστη λύση. Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι στοχευμένες, λελογισμένες, συγκεκριμένες. Ο λόγος του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη είναι σαφής και εντός λογικού και υλοποιήσιμου πλαισίου. Επιπλέον, ας μην παραλείπουμε την ύπαρξη του ευρωπαϊκού παράγοντα στις ευρωεκλογές. Η ομάδα των σοσιαλδημοκρατών είναι μια ομάδα ισχυρή, αποτελεσματική και
 ουσιαστική. Ο υποψήφιός μας για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Νίκολας Σμιτ είναι ένας αυθεντικός σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος με τις πολιτικές του ως Επίτροπος απασχόλησης ενίσχυσε τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, πχ των ντελιβεράδων – ταχυδιανομέων».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε την ακρίβεια και την πρόταση του κόμματος για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.
«Πάνω από το 50% των πολιτών λαμβάνει μισθό κάτω από χίλια ευρώ. Αυτό δεν είναι σημαντικό να το βελτιώσουμε; Να μπούμε σε μια διαδικασία συλλογικών διαπραγματεύσεων; Δεν πρέπει να ανατραπεί η εργασιακή επισφάλεια που υπάρχει; Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών λένε πως αν υπάρξει μείωση του ΦΠΑ εκείνοι θα προστατεύσουν τις τιμές ώστε να περάσει η μείωση στον καταναλωτή. Οι μεγαλοφοροφυγάδες με βάση τα τεκμαρτά κριτήρια για τα εισοδήματα που επανέφερε η Νέα Δημοκρατία θα τη βγάζουν καθαρή. Ενώ οι μικροί και οι μικρομεσαίοι, εκείνοι δηλαδή που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, θα βρεθούν πολλοί εκτός».
 
«Θεωρούμε παράδοξη χρονικά τη δήλωση του Πρωθυπουργού να θέσει ζήτημα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές δύο μέρες μετά το πρόστιμο της Ανεξάρτητης Αρχής στο Υπουργείο Εσωτερικών για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων. Να δούμε πρώτα πως θα λειτουργήσει στις ευρωεκλογές, να εντοπίσουμε πιθανές αδυναμίες και τι μπορούμε να διορθώσουμε ώστε η εμπειρία αυτή να μας βοηθήσει να φτιάξουμε μία επαρκής ρύθμιση για τις εθνικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό πως το να ψηφίζει κανείς 45 μέρες πριν τις εκλογές, όταν δηλαδή δεν έχει ακούσει τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων είναι κάπως προβληματικό. Εμείς είμαστε υπέρ της επιστολικής ψήφου και το συζητάμε αλλά όχι με τον τρόπο που ήρθε στη Βουλή την τελευταία φορά από την Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση η λύση πρέπει να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και χωρίς ακροβασίες. Για να περάσει η ρύθμιση θα χρειαστεί η ψήφος 200 βουλευτών και αυτό προϋποθέτει συναίνεση» κατέληξε ο κ. Γλαβίνας.


Πηγή

Leave a Reply