«Πολιτικός εκβιασμός της Νέας Δημοκρατίας ότι ένα κακό αποτέλεσμα θα προκαλέσει αστάθεια στη χώρα»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤNEWS και την εκπομπή «NEWSROOM» με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά βρέθηκε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Σχετικά με τα ονόματα των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πιο συγκεκριμένα σε ερώτημα σχετικά με τον κ. Ζαγοράκη, ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως «ο κ. Ζαγοράκης  άφησε τη Νέα Δημοκρατία και από εκεί και πέρα επέλεξε έρθει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Συντάσσεται με τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος μας σε όλα τα επίπεδα, είτε αφορά στην υπεράσπιση του κράτους δικαίου είτε ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εμείς χαιρόμαστε που το κόμμα μας διευρύνει τους ορίζοντές του, όχι μόνο με την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη αλλά και με δεκάδες άλλες και άλλους υποψηφίους».

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Γλαβίνας επισήμανε: «Κατά πόσο το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί σύντομα, -πριν τις ευρωεκλογές-, θα φανεί από την ταχύτητα των διαδικασιών όπως θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες και τις αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να πράξουν τα μέγιστα δυνατά. Πρέπει να καθαρογραφθεί η απόφαση το συντομότερο και να επιδοθεί στην ΑΔΑΕ. Εμείς θέλουμε να γίνουν τα βήματα, όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να μάθει ο κ. Ανδρουλάκηςτους λόγους της παρακολούθησής του. Η διαδικασία λοιπόν από δω και πέρα είναι να πάει η ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ και να ζητήσει τον φάκελο με τις πληροφορίες για να τις γνωστοποιήσει στον εκάστοτε αιτούντα. Στην προκειμένη, ο κ. Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συνέβη. Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ένας πολιτικός αρχηγός».

 Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Γλαβίνας είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο μόνος από τους δεκάδες στόχους των παρακολουθήσεων, που έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη και έχει χρησιμοποιήσει κάθε νομικό εργαλείο που είχε στην διάθεσή του. Δεν βλέπουμε να πράττουν το ίδιο οι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει κινηθεί δικαστικά και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το να λέει ο κ. Κασσελάκης, πρώην υποψήφιος υπουργός της ΝΔ, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ουρά της κυβέρνησης την ώρα που βρισκόμαστε σε τέτοια σύγκρουση είναι άξιο απορίας. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία προτιμά για αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι πιο βολικός. Αυτό το ενισχύει με την στάση του και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του».

Ενώ για την πολιτική στόχευση των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διασαφήνισε πως «ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να ανεβάσει τα ποσοστά του σε σχέση με εκείνα των τελευταίων εθνικών εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Εκτιμώ μάλιστα πως με την δυσαρέσκεια που επικρατεί στον κόσμο τόσο για τα σκάνδαλα όσο και για την οικονομία και την ακρίβεια, το κυβερνών κόμμα θα έχει ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί πως αυτό θα γίνει παρά τις προσπάθειες της ΝΔ να εκβιάσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει αστάθεια αν δεν την ψηφίσουν. Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει αυτό από την στιγμή που δεν θα διασαλευτεί η κοινοβουλευτική αριθμητική. Επειδή οι ευρωεκλογές αφορούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να λέγεται ότι ένα κακό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα. Το αν μετά το αποτέλεσμα του Ιουνίου θα τεθεί θέμα στο εσωτερικό της χώρας θα το έχουν βάλει οι πολίτες. Αυτό θα το δούμε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης».

«Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε τα αποτελέσματα που δείχνουν οι κάλπεςΔεν αμφισβητούμε όσα παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις αλλά τα τελευταία χρόνια τείνουν να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ πιο χαμηλά πριν τις εκλογές και ως εκ τούτου εμείς πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε υψηλότερα ποσοστά. Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές δημοσκοπικά ήταν πολύ παραπάνω απ’ αυτό που τελικά κατάφερε. Οι μετρήσεις τον έδειχναν στο 27% και τελικά ήταν στο 17%»πρόσθεσε ο Θ.Γλαβίνας.

Τέλος, αναφορικά με την περίπτωση του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν, που ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξήγησε πως επρόκειτο για μια δικογραφία που αφορά σε παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων. «Ήρθε η σχετική δικογραφία στα χέρια μας, τη μελετήσαμε, συζητήσαμε και αποφασίσαμε μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση να τεθεί εκτός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, να δικαστεί και αν αθωωθεί να επιστρέψει στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Ως προς τη δήλωση του βουλευτή Λέσβου, σημείωσε πως οκ. Παρασκευαΐδης ανασκεύασε όσα ατυχώς είπε.


Πηγή

Leave a Reply