Κοινή δήλωση Δημήτρη Μπιάγκη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Άμυνας και Δημήτρη Μάντζου, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα των Financial Times

Κοινή δήλωση Δημήτρη Μπιάγκη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Άμυνας και Δημήτρη Μάντζου, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα των Financial Times2024-04-22ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγήςhttps://pasok.gr/gggg/uploads/2024/04/whatsapp-image-2024-04-22-at-18.45.50.jpeg200px200px

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, που έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτητη του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας εκ μέρους της χώρας μας, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας είτε σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο. 

Είναι, δε, αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσίας πρέπει πάντοτε να τελεί υπό τον απαράβατο όρο της μη απομείωσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το έχουμε ζητήσει ήδη από τις 22 Μαρτίου 2024 όταν καταθέσαμε αίτημα για άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.


Πηγή

Leave a Reply