« Μείζον πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα, το σκάνδαλο με τα emails των ομογενών »

Σε σχέση με το  μείζον ζήτημα των ημερών και συγκεκριμένα την σκανδαλώδη αξιοποίηση των ων του εξωτερικού, από την εν ενεργεία ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς μάλιστα να ληφθούν υπόψη οι κανόνες του GDPR, τοποθετήθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. επεσήμανε καταρχήν πωςη όλη διαχείριση της θεσμοθέτησης –κυρίως με την νυχτερινή αιφνιδιαστική τροπολογία – και όπως φαίνεται τώρα και της εφαρμογής του νόμου περί της επιστολικής ψήφου από την κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά προβληματική.

«Μια εκλογική “μπίζνα” με τους απόδημους συνοψίζει την όλη κατάσταση, ενώ ευθέως τίθενται ερωτήματα για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών, όπως και του μονομερούς επηρεασμού των ψηφοφόρων, κάτι που είναι a priori μη σύννομο , όσο και πρωτοφανές στη Μεταπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, μετά τις δημόσιες καταγγελίες εκατοντάδων εκλογέων του εξωτερικού, ενώ έθεσε ερωτήματα για το πώς έφτασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή τα e-mails, που ήταν συνδεδεμένα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, γεγονός που καθιστά αδιαμφισβήτητα συνυπεύθυνη και την υπουργό Εσωτερικών».

 Περαιτέρω και σε σχέση με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας, με την οποία θέτει «εκτός εκκλησίας» τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Αυλωνίτη η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι «η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις της για κάθε κοινωνικό ή πνευματικό θέμα, αλλά το δικαίωμα έκφρασης του κάθε βουλευτή είναι θεσμικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο. Η, δε, συμμετοχή ή όχι των πολιτικών και των βουλευτών στα μυστήρια και τις θρησκευτικές τελετές δεν μπορεί από κανένα να χρησιμοποιείται τιμωρητικά. Προσωπικά θεωρώ πως ο χώρος της Εκκλησίας είναι ο χώρος που κηρύσσεται η αγάπη. Είναι ο χώρος που πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους, προκειμένου να βρουν στήριγμα και γαλήνη. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση ήταν απαράδεκτη», τόνισε η Γραμματέας της Κ.Ο., για να συμπληρώσει πως: «η Εκκλησία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Και πραγματικά με ξεπερνά το ότι χρειάζεται κάποιος να λάβει ‘’ειδική άδεια’’, για να μπει στον χώρο λατρείας του Θεού του…».

Σε ό,τι αφορά στην στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτέλεσε έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση ενώ ως προς τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα, η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε πως επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου το ΠΑΣΟΚ έχει παγιωμένη στάση και θέση. Περαιτέρω, δε, ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία καταθέτει στο δημόσιο διάλογο και αφορά τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας, παρακολούθησης και όρων,  για τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και όχι για τα παραρτήματα ιδιωτικών πανεπιστημίων, που λειτουργούν προτάσσοντας εμπορικούς και επιχειρηματικούς όρους .


Πηγή

Leave a Reply