Δικαιώθηκε ο συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος στην αντιδικία του με στελέχη του Π.Α.ΜΕ

Τη δικαίωσή του ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη 27/2/2024 ο συνδικαλιστής της Γ.Σ.Ε.Ε Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την καταδίκη της ηγετικής ομάδας του Π.Α.ΜΕ για τη συκοφαντική του δυσφήμιση. Τους λόγους δε της προσφυγής του είχε εξηγήσει με άρθρο του στην Athensvoice τον Φεβρουάριο του 2020 (δείτε εδώ) το οποίο τιτλοφορείτο ως “Ύστατο και αναπόφευκτο καταφύγιο η Δικαιοσύνη”.

Ο Καραγεωργόπουλος, στην πολυσέλιδη ανακοίνωση που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε, επισυνάπτει αυτούσια τη δικαστική απόφαση προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και αμφισβήτηση του περιεχομένου της ανακοίνωσης. Να θυμίσουμε ότι πριν από 5 χρόνια τα στελέχη του Π.Α.ΜΕ είχαν κατηγορήσει τον Δ. Καραγεωργόπουλο ως “εργοδότη” ζητώντας την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση της ανώτερης εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων της χώρας, ενώ του είχαν προσάψει σχέσεις με “μπράβους” και ότι ήταν “ιδιοκτήτης εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο”.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι χαρακτηριστική της έντασης που επικρατούσε το 2019 στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, όπου στελέχη του ΠΑΜΕ είχαν διαδηλώσει στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας ντύνοντας διαδηλωτές με μάσκα που έφερε τη φωτογραφία του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, με σκηνικό βγαλμένο από την εποχή που η αστυνομία περιέφερε “τεντιμπόιδες” στους δρόμους κεντρικών πόλεων για να τους εξευτελίσει για παραδειγματισμό.

Τελικά, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση τίποτα απ’ όλα αυτά που τον κατηγόρησαν τα στελέχη του Π.Α.ΜΕ δεν ίσχυε. Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει σκοπιμότητα σε όσα αναληθώς διέδιδαν για τον Καραγεωργόπουλο, με στόχο να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του και να τον διασύρουν σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Μάλιστα, στο σκεπτικό της η Πρωτοδίκης Ελένη Μωραϊτη παραδίδει και “μαθήματα” κοινωνικού ελέγχου επιχειρήσεων στα εναγόμενα στελέχη της προαναφερόμενης παράταξης, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα επιχειρήσεων που προβλέπεται η συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων που τους αφορούν, δίχως οι εκπρόσωποί τους να θεωρούνται “εργοδότες”, πολλώ δεν μάλλον να ταυτίζονται με τα συμφέροντα του εργοδότη.

Το Kentroaristera.gr και η ρεπόρτερ Μαρία Αποστολοπούλου, επικοινώνησαν την περασμένη Πέμπτη με τον κ. Καραγεωργόπουλο. Ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και με ευγενικό τρόπο μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στην εργασία του.  Μας δήλωσε μόνο: Αισθάνομαι ανακουφισμένος και δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, το ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς μου που ήταν τα παράπλευρα θύματα μιας διαρκώς εντεινόμενης συκοφαντικής δυσφήμισης που εγώ δεχόμουν. Και δηλώνω ανακουφισμένος διότι ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά ψέματα σε βάρος μου. Θέλω να πιστεύω ότι η σελίδα αυτή της στείρας αντιπαράθεσης και των επί προσωπικού επιθέσεων έκλεισε. Οι εργαζόμενοι περιμένουν από εμάς άλλα πράγματα και όχι να γίνονται θεατές συνδικαλιστικών κοκορομαχιών”

Μένει λοιπόν να δούμε αν τα καταδικασθέντα στελέχη του Π.Α.ΜΕ θα ασκήσουν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Το kentroaristera.gr πληροφορήθηκε ότι ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μετά το “λουκέτο” της Επιτροπής Παιγνίων στο Καζίνο του Ρίου που εργαζόταν, πλέον εργάζεται στο χώρο των τροφίμων και συγκεκριμένα στις κεντρικές αποθήκες γνωστής αλυσίδας Super Market, ενώ έχει ήδη επανεκλεγεί στη Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε και στη θέση του εκπροσώπου τύπου αυτής.

Leave a Reply