«H καρδιά της παραγωγής και του μόχθου, χτυπά σήμερα στο Σύνταγμα»

Ο αγροτικός κόσμος της χώρας, αντί να νιώσει την Πολιτεία δίπλα του και μαζί του, αρωγό, συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο στο δρόμο της ανασυγκρότησης και προσαρμογής της εθνικής στρατηγικής στη σύγχρονη αγροτική οικονομία, με διαμόρφωση πολιτικών που θα συγκρατήσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στον τόπο τους, δυστυχώς αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με κυνική αδιαφορία.

Σήμερα, οι αγρότες όλης της χώρας δίνουν ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας για να εκφράσουν την αγωνία τους, καθώς διακύβευμα είναι πλέον η ίδια η επιβίωσή τους. 

Τα πλημμυρισμένα χωράφια, οι κτηνοτροφικές μονάδες που χάθηκαν, το κόστος παραγωγής που εκτινάσσεται  στα ύψη, η ακριβή ενέργεια που θέτει σε ομηρία κάθε προοπτική στην παραγωγή, η αδιαφορία για τους νέους αγρότες, η κραυγαλέα διαφορά τιμών ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι, οδήγησαν στην απόγνωση τους παραγωγούς της χώρας . 

Κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη από την Κυβέρνηση, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο λαλίστατος , κατά τα άλλα, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ! , να απολογηθεί για τους λόγους που χάθηκαν 560 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτή τη χρονιά. 

Κανείς δεν απάντησε γιατί το 2023 δόθηκαν οι λιγότερες πληρωμές από την σύσταση της ΚΑΠ. 

Αλήθεια, έφταιγαν οι …Ευρωπαίοι, ή η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ολοφάνερο πια πώς διαχειρίζεται τα κονδύλια που εξασφαλίζει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τι φτάνει τελικά στον Έλληνα αγρότη; 

Κουράστηκε πια ο αγροτικός κόσμος να ακούει για τον «αναχρονιστικό ΕΛΓΑ» από τα χείλη κυβερνητικών , που όμως την ίδια ώρα, δεν προβαίνουν σε καμία διαδικασία αλλαγής κομβικών πολιτικών του ΕΛΓΑ , ενώ είναι πλέον πασιφανής η κλιματική κατάρρευση που βιώνει η χώρα . 

Κουράστηκε πια ο αγροτικός κόσμος να εμπαίζεται στο θέμα του κόστους της ενέργειας που απαιτεί μακροχρόνια στρατηγική, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών στο χωράφι και στην κτηνοτροφική μονάδα ώστε να μηδενίζεται το ενεργειακό κόστος, με νέο δίκτυο που θα αφορά όλους κι όχι μόνο ελάχιστους – όπως η Κυβέρνηση  πρόσφατα εξήγγειλε. 

Δεν αρκούν οι επδοτήσεις, δεν παραπλανούν τα γνωστά «ξεροκόμματα».

Πάλι στα ίδια θα γυρίσουμε, πάλι στη δίνη θα βυθιστούμε. 

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. 

Απαιτείται τόλμη και βούληση, κι όχι η υποκρισία ότι τάχα «ξύνεις τον πάτο του βαρελιού» , διότι υπάρχουν και τα διπλανά βαρέλια, αυτά που η Κυβέρνηση δεν θέλει να ακουμπήσει, τα ξεχειλισμένα βαρέλια από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, των παρόχων , των τραπεζών που πλουτίζουν διαρκώς, την ώρα που οι μικροί και αδύναμοι στενάζουν και δεν αντέχουν άλλο.

Αυτή την Αλλαγή,  είναι βέβαιο ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει. 

Για τον απλό λόγο , ότι το ΠΑΣΟΚ το πιστεύει. 

Βαθιά , αξιακά κι αδιαπραγμάτευτα. 


Πηγή

Leave a Reply