«Εξεταστική της συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, δικαίωση της θέσης μας για προανακριτική επιτροπή»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του παρουσίας στην εκπομπή «Τώρα μαζί» στο ΟΡΕΝ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, αναφερόμενος στην αυλαία των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών σημείωσε ότι «με όλον τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων, το ΠΑΣΟΚ δεν χαίρεται, που δικαιώθηκε για την απόφαση του εξαρχής να προχωρήσουμε σε προανακριτική επιτροπή, καθώς ήμασταν σίγουροι ότι η εξεταστική επιτροπή θα εξελισσόταν σε μια διαδικασία συγκάλυψης. Βασικοί μάρτυρες δεν κλήθηκαν και οι τοποθετήσεις κρίσιμων πρωταγωνιστών κατά τις εργασίες της επιτροπής αποσκοπούσαν στο «να βγουν λάδι». Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και δεν θα ξεχαστεί».

«Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη για τη σύμβαση 717. Η ευθύνη είναι συγκεκριμένη σχετικά με το πως διαχειρίστηκαν κάποιοι τα αποδεικτικά στοιχεία και τα συντρίμμια των τρένων» επισήμανε ο κ. Γλαβίνας και πρόσθεσε: «Όταν ο Πρωθυπουργός επικαλούνταν τον ανθρώπινο παράγοντα, εμείς αντιτείναμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γιατί δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Κληθείς να σχολιάσει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέκεται με θεσμική συνέπεια.

«Εύχομαι να βρουν τον δρόμο τους. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη να είμαστε πιο επιδραστικοί και καίριοι στην αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή

Leave a Reply