Επίσκεψη κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Horeca 2024

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Έκθεσης HORECA 2024, που πραγματοποιήθηκε από την FORUM ΑΕ για 18η χρονιά, Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου την Έκθεση με σκοπό να έρθει σε επαφή επιχειρηματίες του Τουρισμού, της Καφεστίασης και του Επισιτισμού, τους πλέον βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι επιχειρηματίες που οραματίζονται, φιλοδοξούν, εμπνέουν και εμπνέονται για να κάνουν τη διαφορά και να αφήσουν το στίγμα τους στο βιβλίο της Ελληνικής Φιλοξενίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  κα. Κατερίνα Σπυριδάκη, Βουλευτή Λασιθίου – Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα του Τουρισμού, κα. Ελένη Βατσινά Βουλευτή Ηράκλειου – Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  κ. Παύλο Χρηστίδη  Βουλευτή Β’ Νοτίου Τομέα Αθηνών – Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και από την κα. Σοφία Κατσίγιαννη, εκπρόσωπο του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.

500 περίπτερα εκθετών σε ένα Event διεθνούς εμβέλειας, που πλέον έχει γίνει θεσμος, συμμετέχουν Ελληνικά και Παγκόσμια brands, παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες, προτείνονται καινοτόμες λύσεις, παρουσιάζονται πρωτοπόρες ιδέες, όλα στη διάθεση της φημισμένης Ελληνικής Φιλοξενίας. Την τιμητική της είχε και φέτος η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις επιβίωσης που άπτονται μεταξύ άλλων τόσο της πρόσβασης σε χρηματοδότηση, όσο και της εύρεσης καταρτισμένου προσωπικού.

Το ΠΑΣΟΚ με την παρουσία του θέλει να τονίσει την αναγκαιότητα παροχής ουσιαστικών κινήτρων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και ενός πραγματικού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους και τις τοπικές κοινωνίες για την εξεύρεση λύσεων που θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού brand της Φιλοξενίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σήμερα, ανάμεσα σε χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες, για να αφουγκραστεί προβλήματα και προκλήσεις και να καταθέσει τις προτάσεις του σε έναν τομέα που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διαχρονικά.

Η Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης του Τουρισμού, κα. Κατερίνα Σπυριδάκη, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την τελετή έναρξης της 18ης HORECA που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo: «Η αξία και σημασία του θεσμού, πλέον, της HORECA είναι μεγάλη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πόσο κόσμο φέρνει σε επαφή, συμβάλλοντας στη δημιουργική ώσμωσή τους. Και θα επιμείνω στη δημιουργική ώσμωση γιατί ο ουσιαστικός και καθοριστικός παράγοντας μιας έκθεσης, ιδιαίτερα μιας Έκθεσης Τουρισμού,  είναι οι άνθρωποι. Είστε όλοι Εσείς.  Οι ιδέες σας, τα όνειρά σας, η έμπνευσή σας, η αφοσίωση και η συνεισφορά σας στις επιχειρήσεις σας και η εμπιστοσύνη στην εξωστρέφεια ώστε να μοιραστείτε όλα αυτά, που έχετε δημιουργήσει, όλα αυτά, που έχετε μάθει τα τελευταία χρόνια αλλά και αυτά, που φιλοδοξείτε να δημιουργήσετε. Σε αυτές τις συναντήσεις της HORECA χαρτογραφείται το μέλλον της Τουριστικής Βιομηχανίας. Η Ελληνική Φιλοξενία θα είναι πάντα επίκαιρη, πρέπει όμως να επικαιροποιήσουμε τους τρόπους έκφρασής της […] με έμφαση στην ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ανάδειξη, αλλά και τη διατήρηση της αυθεντικότητάς τους, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, με έγνοια μας το αύριο για τις επόμενες γενιές».


Πηγή

Leave a Reply