«Την αποχή δεν την καταπολεμά κανείς με τεχνητούς τρόπους»

Στον ρ/σ Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναφορικά με το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, ο κ. Γλαβίνας επεσήμανε ότι «την αποχή δεν την καταπολεμά κανείς με τεχνητούς τρόπους. Για να καταπολεμήσουμε πραγματικά την αποχή και να κινήσουμε πάλι το ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, απαιτούνται πολλά περισσότερα. Εμείς έχουν ταχθεί ήδη θετικά ως προς την επιστολική ψήφο. Έχουμε προτείνει μάλιστα μία τροπολογία η οποία αφορά τους εντός επικράτειας πολίτες. Η τροπολογία είναι συγκεκριμένη και αφορά όσους αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, υπερήλικες, φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο που ψηφίζουν, και έχουν πραγματικά κάποιο κόλλημα να ψηφίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ασφαλώς και οι εργαζόμενοι π.χ. στον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Κληθείς να σχολιάσει το τριήμερο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, ο κ. Γλαβίνας δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε εμείς τι συνέβη στις Σπέτσες, ούτε πρόκειται να το σχολιάσουμε, όπως συνηθίζουμε για εσωκομματικά ζητήματα άλλων κομμάτων. Πάντως, βλέπουμε στοιχεία σόου και επικοινωνίας, χωρίς πολιτικά συμπεράσματα που συμβάλλουν στην πολιτική συζήτηση. Αναμένουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κοιτάξουν τα προβλήματα στα μάτια ή θα μείνουν σε μια επικοινωνιακή διαχείριση;». Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη συνεννόηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «οι όποιες γέφυρες συζήτησης δεν νομίζω ότι είναι εφικτές αυτή την χρονική περίοδο. Οι δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για “βολικό ΠΑΣΟΚ”, που λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” της Νέας Δημοκρατίας και για “εκβιαζόμενο” Νίκο Ανδρουλάκη δεν δημιουργούν υγιείς προϋποθέσεις για συζήτηση».

Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Γλαβίνας δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί προς τη θετική κατεύθυνση. Έχουμε πιστοποιήσει τη θέση μας, η οποία είναι θέση αρχών και αξιών, όπως πράξαμε και τη δεκαετία του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ με αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης τον περίφημο νομικό Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, προώθησε τη μεταρρύθμιση στο οικογενειακό δίκαιο». Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το κείμενο του νομοσχεδίου, δεν έχουμε ακούσει παρά σε συνεντεύξεις και δημοσιεύματα τι θα περιλαμβάνει. Ταυτόχρονα, ακούμε συνεχώς επιθέσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του οποίου όμως οι ψήφοι είναι αναγκαίες για να περάσει το νομοσχέδιο. Πρόκειται για έναν πολιτικό παραλογισμό, στον οποίο μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με τις αντιδράσεις της Εκκλησίας σημείωσε ότι «εμείς μένουμε στο δόγμα “Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”. Η ιεραρχία μπορεί να έχει τις θέσεις της, οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Πολιτεία, η νομοθετική λειτουργία, οι βουλευτές είναι αυτοί που αποφασίζουν και αυτοί θα πρέπει να εκφράσουν και τη γνώμη τους όταν έρθει το νομοσχέδιο και θα κληθούν να ψηφίσουν».

 Τέλος, ως προς τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Π. Παρασκευαΐδη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «έχουμε εκφράσει τη δυσαρέσκειά μας, κυρίως για το ύφος και τον τρόπο με τον οποίο έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις του κ. Παρασκευαΐδη, οι οποίες δεν απηχούν τις πάγιες θέσεις της παράταξης. Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συστάσεις. Όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και ελπίζω ο κ. Παρασκευαΐδης να δώσει επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τα λεγόμενά του».


Πηγή

Leave a Reply