«Η ΝΔ εκποιεί το αεροδρόμιο της Αθήνας στα κρυφά και χωρίς καμία λογική»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και την εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» με τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχετικά με το αναμενόμενο σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε την επί πολλά χρόνια θέση αρχής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κατοχύρωση του γάμου, υπογραμμίζοντας πως «για την τεκνοθεσία, το βασικό και κύριο κριτήριο θα πρέπει να είναι πάντοτε το συμφέρον του παιδιού».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν με τις αρχές τους, τις αξίες τους και τα πολιτικά τους πιστεύω πάνω σε αυτό που θα φέρει η Κυβέρνηση, αφού το δουν και το μελετήσουν», εξηγώντας:

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του πρέπει να μας πουν τι θέλουν και να το προτείνουν στη Βουλή. Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν υπουργοί, που δεν το θέλουν. Είναι σα να μη νομοθετεί πια η Κυβέρνηση σαν συλλογικό όργανο, αλλά το γραφείο του Πρωθυπουργού και οι σύμβουλοί του. Τη δική μας ψήφο δεν θα την εξαρτήσουμε από τις λογιστικές αλχημείες του κ. Μητσοτάκη, ούτε από τα υπαρξιακά ζητήματα της Κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει ρεπό στους βουλευτές του, ακόμη και στους υπουργούς του, λέγοντάς τους “μη ζορίζεστε, μπορείτε με μία αξιοπρεπή στάση να μην έρθετε στη Βουλή και θα βρω εγώ αλλού κάποιους να σας κάνουν τα ρεπό”. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτισμός. Είναι παιχνίδι πόκερ».

Καταλόγισε, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποιεί ένα ζήτημα δικαιωμάτων για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, όπως κάνει συστηματικά με κάθε αφορμή, και για να αλλάξει την ατζέντα. Αντί να ερωτηθεί η Νέα Δημοκρατία τι θα κάνει, ερωτάται το ΠΑΣΟΚ που έχει γνωστές προγραμματικές θέσεις αρχής. Είναι αντιστροφή της κοινοβουλευτικής και νομοθετικής ευθύνης».

Ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε, παράλληλα, στη σημερινή συζήτηση που γίνεται «για την εκποίηση του πλειοψηφικού πακέτου του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του Αεροδρομίου Αθηνών», τονίζοντας:

«Θα ήταν καλό ο κ. Μητσοτάκης να δει τι είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του ’90 και τι διαπραγμάτευση είχε πετύχει για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Πώς τροποποίησε την αποικιοκρατική σύμβαση, που είχε υπογράψει ο πατέρας του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. O Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ το οποίο υμνεί πια όψιμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε το 55% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο Δημόσιο, το οποίο έως σήμερα ορίζει την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Αεροδρομίου Αθηνών. Αυτό λειτουργεί άψογα, ανεμπόδιστα, αποδίδει πολύ μεγάλα μερίσματα στο Δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και σήμερα, με σιωπητήριο, η Βουλή ψηφίζει την εκποίηση τους ιδιώτες. Το Αεροδρόμιο είναι από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα. Θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία τα επόμενα χρόνια με την τουριστική αύξηση των επόμενων ετών. Κι όμως, η Κυβέρνηση απεμπολεί αυτά τα δικαιώματα σε fund Καναδών συνταξιούχων. Άρα, οι Καναδοί συνταξιούχοι θα έχουν δικαιώματα στο αεροδρόμιο των Σπάτων και οι Έλληνες συνταξιούχοι δεν θα έχουν».


Πηγή

Leave a Reply