Χιόνια τώρα στην Πάρνηθα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Χιόνια τώρα, απόγευμα Τρίτης 9.1.2024, στην Πάρνηθα και απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Συγκεκριμένα:

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης (παγετού) (Από ώρα 16:25 της 9.1.2024)

 

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

 

 

Αναλυτικά:

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

 

 

 

 

Συγκεκριμένα:

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2024
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική και κεντρική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική, νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας ,της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 800 μέτρα και πάνω). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 7 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024
Στα δυτική χώρα και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και τις παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και το βράδυ στη δυτική Κρήτη. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πιθανόν ισχυρός στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και από το μεσημέρι και στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, που το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνότερες στα ορεινά-ημιορεινά της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, με γρήγορη ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-01-2024
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 κια τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)

 

Σχετικά: Ηλεκτρονικά η χορήγηση στους πολίτες πιστοποιητικών καιρού της ΕΜΥ

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

 

 


Πηγή

Leave a Reply