«Ψευδο-μεταρρύθμιση και πολιτική εξαπάτηση των πολιτών το φορολογικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»

Στον ρ/σ «Πρώτο Πρόγραμμα» και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο κ. Γλαβίνας αναφερόμενος στην περιοδεία που πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Έβρο σημείωσε ότι «βρεθήκαμε ξανά στην περιοχή, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πολλά στελέχη της παράταξης, για να δούμε αν τρεις μήνες μετά την καταστροφή, οι άνθρωποι έχουν πάρει αποζημιώσεις, αν μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους, αν η Πολιτεία είναι πραγματικά δίπλα τους. Δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά τα συμπεράσματα, που βγάλαμε. Δυστυχώς, πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν δει χρήματα, παρά τις καταγραφές. Αν μια περιοχή χρειάζεται μία φορά στήριξη, ο Έβρος χρειάζεται δέκα φορές. Κι αυτό γιατί οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την περιφέρεια της χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «είναι μία ψευδο-μεταρρύθμιση, που δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό πραγματικής μεταρρύθμισης προς όφελος των πολιτών. Έχουμε την επιστροφή ενός μέτρου του 1970, άδικου και ισοπεδωτικού. Αφορά ένα μικρό κομμάτι, ως προς το οικονομικός σκέλος, το οποίο αμφισβητείται. Είναι, όπως λέμε, χάδι. Γλιτώνουν όσοι φοροδιαφεύγουν και λένε “μια χαρά, με το τεκμαρτό θα είμαστε και νόμιμοι”. Και όσοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αδυνατούν, θα κλείσουν τα βιβλία τους, δεν θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές».

Παράλληλα, ο κ. Γλαβίνας δήλωσε: «Έχουμε προσπαθήσει να καλλιεργήσουμε μία κουλτούρα λευκών συναλλαγών, η οποία λέει ότι ο καταναλωτής θα ζητάει αποδείξεις και ο επαγγελματίας θα δίνει. Η ψευδο-μεταρρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται και ουσιαστικά λέει “είτε κόβετε, είτε δεν κόβετε είναι ένα και το αυτό: τεκμαρτό” και “όποιος δεν θέλει, του κάνω έλεγχο”. Έχει τη δυνατότητα το κράτος να κάνει τόσους χιλιάδες ελέγχους; Αντί να χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά εργαλεία, τις διασυνδέσεις των ψηφιακών μηχανών με τα POS, τους στοχευμένους ελέγχους και την ενίσχυση της κουλτούρας των καθαρών συναλλαγών, κάνουμε 10 βήματα πίσω».

Ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε ότι «τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μας κατηγορούσαν ως φορομπήχτες και παραπλάνησαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, τον εξαπάτησαν πολιτικά, κερδίζοντας τις ψήφους του και τώρα έρχονται και του δίνουν τον λογαριασμό με νέους φόρους, ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “δεν θα έφερνε κανένα νέο φόρο”. Αν αυτό δεν είναι πολιτική εξαπάτηση, ποιο είναι;».

Αναφορικά με τη στεγαστική κρίση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «την Παρασκευή βγήκαν στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στο κόστος στέγασης. Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα; Εμείς προτείνουμε την κατάργηση της Golden Visa, ως ένα ουσιαστικό μέτρο, γιατί πολλά ακίνητα τα αγόρασαν ξένοι και τα έχουν στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Έτσι θα μειωθεί το κόστος στέγασης και θα αυξηθεί η προσφορά. Έχουμε περίπου 700.000 κλειστά σπίτια». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” που έφερε η Νέα Δημοκρατία αφορά μόνο στην αγορά σπιτιού. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να αγοράσει κανείς σπίτι; Στο πρόγραμμα μπήκαν μόνο όσοι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν σπίτι. Εμείς ζητάμε να καλυφθούν αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα».

Ερωτώμενος για την πολιτική κατάσταση μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλαβίνας σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει σταθερά. Στις εθνικές εκλογές ανέβηκε σχεδόν 4 μονάδες, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα. Δημοσκοπικά μετριέται στο 15%-16%. Διαρκώς παράγει πολιτική, πρόσφατα παρουσίασε προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και την υγεία. Παράγουμε έναν αξιόπιστο και σοβαρό πολιτικό λόγο και αυτό έχει απήχηση, με τη διεύρυνση του εκλογικού μας ακροατηρίου. Μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου θα έχουμε ένα πολύ πιο ισχυρό αποτύπωμα από αυτό των εθνικών εκλογών, σιγά -σιγά θα υπάρξει μία ακόμη νέα τάση ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις».

Τέλος, αναφορικά με την προοπτική των συνεργασιών ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «Εμείς ποτέ δεν έχουμε κλείσει τις πόρτες. Επιζητούμε συνεργασίες, αλλά στη βάση πολιτικών θέσεων. Υπάρχουν πολλά πολιτικά διακυβεύματα για να βρούμε κοινούς τόπους και να προχωρήσουμε. Αυτό όμως έχει κάποιες προϋποθέσεις. Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: “όχι σε συγκολλήσεις εξουσίας, όχι σε ένα αλισβερίσι καρέκλας”. Όχι μ’ αυτούς που έχουν προσβάλει την παράταξή μας, αλλά με όποιον βρίσκει κοινές αξίες και κοινούς πολιτικούς τόπους, για να προχωρήσει μαζί μας. Αυτό κάναμε στην περίπτωση των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα με τον κ. Δούκα».


Πηγή

Leave a Reply