«Πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, ενώ πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη»

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του εμφάνισης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στις προτάσεις του Κινήματος σχετικά με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Εμείς επιχειρούμε να διαμορφώσουμε ευρύτερες συμμαχίες στην κοινωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών. Στόχος μας είναι να υπάρχει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα και έξω από τη Βουλή. Γι’ αυτό και αναδεικνύουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, του αυξημένου κόστους ζωής, την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, όπου θα βρεθούμε ξανά το Σαββατοκύριακο, καθώς και με την αναζωογόνηση του δάσους της Δαδιάς μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, κάτι που αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ημερίδας μας στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

 «Πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η νομοθετική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους» σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος σχετικά με το οξύ πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους.

 «Ο μισθός δεν επαρκεί για να βγει ο μήνας για πολλούς συμπολίτες μας. Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες. Οι έλεγχοι στην αγορά ήταν αποσπασματικοί. Πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, την ώρα που πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη. Επιμένουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση –ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο- το απέρριπτε με το επιχείρημα ότι απέτυχε στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το εφάρμοσαν, αλλά τους διέψευσε η πραγματικότητα» επισήμανε κληθείς να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.  

 Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. έκανε εκτενή αναφορά στο αυξημένο κόστος στέγης στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων με το αρνητικό ρεκόρ της ευρωπαϊκής πρωτιάς ως προς την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τα έξοδα στέγασης.

«Το 35% του μισθού των πολιτών πηγαίνει στο ενοίκιο. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά παρατηρεί και τα όποια μέτρα έλαβε, δεν επαρκούν. Εμείς έχουμε καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, μεταξύ των οποίων η κατάργηση ή αναστολή της golden visa στα ακίνητα. Ακόμη περιμένουμε επ’ αυτού την άποψη της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

 Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σταδιακά και στις περισσότερες μετρήσεις είναι δεύτερο. Τα ποσοστά μας αυξήθηκαν και θα αυξηθούν κι άλλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Προφανώς, δεν μας είναι αρκετό αυτό. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία».


Πηγή

Leave a Reply