«Ηχηρό θεσμικό μήνυμα στην κυβέρνηση για τις ανεξάρτητες αρχές» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Η δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) για τις ανεξάρτητες αρχές αποτελεί πραγματικό ράπισμα στην Κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της σε σχέση με τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές.

Η ΕΕΔΑ χωρίς περιστροφές δέχεται ότι ο ορισμός νέων μελών σε ανεξάρτητες αρχές με πλειοψηφία μικρότερη της απαιτούμενης από το άρθρο 101Α του Συντάγματος είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτος

Και με τον τρόπο αυτό, όπως και με την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αναδεικνύονται τα σοβαρά θέματα λειτουργίας της ΑΑΔΕ και του ΕΣΡ που προκαλούν οι τυχοδιωκτισμοί της Κυβέρνησης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. 

Δηλώνει επίσης ότι η απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβάσεις λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών και η διασφάλιση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των μελών τους συνιστά απαράβατο κανόνα για την ομαλή λειτουργία ενός κράτους δικαίου, καταγράφοντας τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΑΕ.

Άλλο ένα ηχηρό μήνυμα για τον ολισθηρό δρόμο που έχει διαλέξει η Κυβέρνηση υπονομεύοντας κρίσιμους πυλώνες της δημοκρατίας.


Πηγή

Leave a Reply