Επεκτείνεται η χορήγηση του διατροφικού επιδόματος

Αριθμ. Δ12α/106717 – ΦΕΚ τεύχος Β 6866/08.12.2023
Επέκταση χορήγησης του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών σε ασθενείς με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς και σε άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση τουλάχιστον ενός από τα παρακάτω όργανα: στομάχου, σπληνός, παγκρέατος, νησιδίων παγκρέατος, εντέρου (παχέος ή λεπτού), ήπατος, καρδιάς και πνευμόνων.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:

Άρθρο μόνο

1. Την επέκταση της χορήγησης του διατροφικού επιδόματος της υπό στοιχεία Α2 γ/5014/19-07-1982 κοινής υπουργικής απόφασης «Έγκριση εφαρμογής προγράμματος επιδότησης νεφροπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας» (Β’ 591), όπως ισχύει, στους ασθενείς με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς και σε όσους βρίσκονται σε λίστα αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ή Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων της αλλοδαπής για μεταμόσχευση τουλάχιστον ενός από τα παρακάτω όργανα: στομάχου, σπληνός, παγκρέατος, νησιδίων παγκρέατος, εντέρου (παχέος ή λεπτού), ήπατος, καρδιάς και πνευμόνων, με το ίδιο ποσό που λαμβάνουν οι ήδη δικαιούχοι, όπως αναπροσαρμόζεται και ισχύει κάθε φορά.

2. Τα άτομα με Μηχανική Υποστήριξη Καρδιάς πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ ιατρική βεβαίωση από το θεράποντα ιατρό τους στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με την οποία πιστοποιείται ότι υποβλήθηκαν σε εμφύτευση συσκευής μηχανικής υποστήριξης της κυκλοφορίας.

3. Τα άτομα που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ενός τουλάχιστον εκ των υπολοίπων οργάνων που αναφέρονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, πρέπει να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ή από Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων της αλλοδαπής, επίσημα μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα.

4. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης

 

 


Πηγή

Leave a Reply